Berlau om skattesnyd: Hvad hvis det havde været en arbejdsløs?

Havde det været en kontanthjælpsmodtager, der var blevet afsløret i at snyde staten, havde politikerne stået i kø for at fordømme, siger socialrådgiverformand.
Hvis det bliver afsløret, at en arbejdsløs snyder, står politikerne i kø for at fordømme. Hvor er reaktionen fra de samme politikere, når rigmænd og banker afsløres i skattesnyd? spørger Majbrit Berlau.
Hvis det bliver afsløret, at en arbejdsløs snyder, står politikerne i kø for at fordømme. Hvor er reaktionen fra de samme politikere, når rigmænd og banker afsløres i skattesnyd? spørger Majbrit Berlau. Foto: Scanpix/Arkiv

Hvis en arbejdsløs bliver afsløret i at snyde statskassen, står politikerne i kø for at fordømme og gribe ind med lovændringer. Men når banker og millionærer bliver afsløret i at gøre det samme, lyder der ikke samme ramaskrig.

Sådan lyder det undrende fra Majbrit Berlau, som er formand for Socialrådgiverne.

Søndag kom det frem, at banker, rigmænd, virksomheder og magtfulde personer gemmer milliarder i skattely i Panama - herunder også danske virksomheder og privatpersoner.

Havde stået på nakken af hinanden 

Men selvom det drejer sig om milliarder, er politikernes forargelse ret beskeden, mener Majbrit Berlau. Især når man tænker på, hvordan selv samme politikere reagerer på historier om borgere på sociale ydelser, som snyder systemet.

"En lille refleksion oven på gårsdagens afsløringer om skattesnyd. Havde det være en udsendelse om en arbejdsløs, der havde snydt i kontanthjælp, så tror jeg at Christiansborg havde stået på nakken af hinanden for at forslå stramninger og nye kontroller. Eller hvordan?" skriver Berlau i et opslag, der er blevet delt cirka 400 gange på Facebook.

En lille refleksion oven på gårsdagens afsløringer om skattesnyd. Havde det være en udsendelse om en arbejdsløs, der...

Opslået af Majbrit Berlau på 4. april 2016

Snyder fællesskabet 

- Vi oplever, at når der kommer en sag i pressen om socialt bedrageri, så står politikerne i kø for at fordømme og vil stramme reglerne. Så det er en lille reflektion om, hvorvidt man oplever samme fordømmelse her, og det synes jeg i hvert fald ikke, at jeg har oplevet, uddyber Majbrit Berlau til Avisen.dk.

Det undrer hende, eftersom begge dele handler om at snige uden om at betale til den fælles kasse, som betaler vores velfærd.

- Uanset om der er tale om socialt bedrageri eller milliarder i skattely, så snyder man fællesskabet, siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.