Basso har testikelkræft: Forlader Touren omgående

Efter et styrt på 5. etape fik Ivan Basso smerter i den ene testikel. Det har vist sig at være kræft.
Ivan Basso (til højre) er hastet hjem til Italien for at påbegynde kræftbehandling.
Ivan Basso (til højre) er hastet hjem til Italien for at påbegynde kræftbehandling. Foto: Christophe Ena/AP

Den italienske cykelrytter Ivan Basso (Tinkoff-Saxo) har mandag fået konstateret kræft i den ene testikel og forlader Tour de France omgående for at blive opereret.

Det oplyser Basso på et pressemøde på Tourens hviledag.

- På 5. etape var jeg med i et mindre styrt, og derefter gik jeg rundt med nogle smerter i min venstre testikel, fortæller Ivan Basso.

- Efter samråd med lægen tog jeg i dag på hospitalet for at blive skannet, og det var desværre dårlige nyheder. Skanningen viste en lille knude på testiklen, lyder det fra den 37-årige italiener.

Basso, der i løbet af sin lange karriere to gange har vundet Giro d'Italia og en enkelt gang er blevet nummer to i Tour de France, har i dette års Tour haft en tilbagetrukket rolle som hjælper for Alberto Contador.

Han havde håbet, at han med sin erfaring kunne bidrage til at bringe Contador til Paris i den gule trøje, men efter mandagens chokerende oplysninger må den drøm skrinlægges.

- Jeg tager nu hjem til Italien, hvor jeg vil blive opereret og påbegynde behandlingen, siger Ivan Basso.

Tinkoff-Saxos læge Piet de Moor oplyser, at det foreløbig er begrænset, hvad man kan sige om Bassos sygdom.

- Basso klagede over testikelsmerter, og vi undersøgte den og fandt noget hårdt inden i. Derfor valgte vi at tage på hospitalet for at få ham undersøgt nærmere.

- Det er kun få timer siden, han fik diagnosen, så derfor er det for tidligt at sige noget nærmere om, hvordan forløbet bliver i den kommende tid, siger Piet de Moor.

De dårlige nyheder fra Ivan Basso gør i øvrigt, at Tinkoff-Saxo-rytterne har valgt ikke at udtale sig om de sportslige muligheder i Tour de France på mandagens hviledag.

- Det er ikke dagen at tale om den slags, siger sportsdirektør Steven de Jongh.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.