Basse nappede tyvene efter 4,5 km lang jagt

Politihunden Basse er indbrudstyvens skræk i Nordsjælland. Senest har hunden og hans fører fandet fire indbrudstyve.
Dagens helt, Basse. Mon ikke der vanker et par ekstra godbidder til den dygtige hund?
Dagens helt, Basse. Mon ikke der vanker et par ekstra godbidder til den dygtige hund? Nordsjællands Politi

Nøj, hvor må de være glade for deres firbenede medarbejder Basse hos Nordsjællands Politi.

Den flotte han-schæfer har ved flere lejligheder opsnappet kriminelle på flugt. Ordensmagten er da også stolt af hunden, som i dag bliver hyldet på Nordsjællands Politis egen Facebookside.

Her fortælles det, at Basse og hans hundefører var de første, der for nylig nåede frem til en villa en nat, hvor indbrudstyve havde været på spil. Der gik dog ikke lang tid, før den rutinerede Basse fik færten af tyvene.

Sporet ledte Basse hen til Lokalbanen, hvor en lang og intens forfølgelse satte ind efter tyvene, der flygtede over stok og sten i mørket. Efter 4,5 kilometer fandt Basses gode snude den ene gerningsmand i nogle buske - han havde lommerne fulde af tyvekoster.

Ved Kagerup Station blev de tre andre tyve også fundet og pågrebet med resten af tyvekosterne fra indbruddet, fortæller politiet på Facebooksiden.

Pågreb også tavletyve

Det er anden gang inden for kort tid, at Basse fanger gerningsmænd. Lokalavisen.dk kunne før jul fortælle om en episode, hvor Nordsjællands Politi fik en anmeldelse fra Vejdirektoratet, som havde mistanke om, at nogen var i gang med at stjæle en elektronisk trafikinformationstavle.

Også her kom Basse på færten af gerningsmændene. Og efter fire kilometer gav hunden hals ud for nogle buske, hvor to tavletyve lå og gemte sig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.