Argentinsk landsholdsveteran stopper
Juan Roman Riquelme, der i 2001 blev kåret som den bedste spiller i Sydamerika, er færdig som fodboldspiller.
Af leveret af Nyhedsbureauet Newspaq
MERE
Juan Roman Riquelme siger stop. Efter 18 år på toppen er det slut.
Juan Roman Riquelme siger stop. Efter 18 år på toppen er det slut. Foto: Eduardo Di Baia/AP


Efter 18 år på højeste plan er fodboldkarrieren slut for den argentinske landsholdsveteran Juan Román Riquelme.

Den 36-årige tekniker meddelte søndag i et interview med tv-stationen ESPN Argentina, at tiden som aktiv fodboldspiller nu er slut.

- Jeg er kommet til den beslutning, at jeg ikke spiller længere, fastslår Riquelme. Han var senest på kontrakt hos Argentinos Juniors i Buenos Aires.

Han havde sin bedste fodboldtid i den store Buenos Aires-klub Boca Juniors, men er i Europa mest kendt for knap fire succesfulde år som midtbanekreatør i den spanske klub Villarreal, som han i 2006 førte til semifinalen i Champions League.

Forinden havde han en lettere mislykket tid i FC Barcelona, hvor hans spillestil passede dårligt, men andre klubber havde stor glæde af playmakeren.

Han blev tre gange kåret som årets fodboldspiller i Argentina og blev i 2001 endda valgt som årets bedste i hele Sydamerika.

I sidste uge var Juan Román Riquelme i forhandlinger med klubben Cerro Porteño i Paraguay, som var klar til at gøre argentineren til den bedst betalte spiller i landets historie, men da forhandlingerne faldt til jorden, besluttede Riquelme altså, at det er slut.

Han spillede 51 landskampe for "albiceleste".

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.