Arbejdede dine forfædre som prostituerede?

Myten om prostitution som verdens ældste job, forbliver blot en myte. Der findes ingen dokumentation eller beviser, der peger på vores forfædres hang til købesex.

At prostitution skulle have været et erhverv, før vi begyndte at kultivere jorden, og gå på jagt, er et populært argument i debatten om sexsalg.

Men den påstand er ikke nødvendigvis sand, ifølge DR's Detektor.

Der findes nemlig ingen dokumentation eller kendsgerninger, der peger på det.

"Vi kan ikke tale om det ældste erhverv - det giver ikke nogen mening. Hele vores kulturelle udvikling er sket gradvist over årtusinder. Der er ikke nogen kendsgerninger, der viser os, at prostitution er ældre end andre erhverv," understreger professor på Århus Universitet Peter C. Kjærgaard.

Heller ikke i arkæologien har man fundet spor.

"Som arkæologer kan vi ikke gå ud og se på et skelet, om det har været en sexarbejder eller ej," siger hun og tilføjer, at det ville være usandsynligt, at prostitution skulle være det ældste job. Man har nemlig beviser for mange andre erhverv, der har sine rødder i tidlig menneskelig historie.

Sexsalg er kvindens lod

Myten stammer eventuelt fra Victoriatiden i 1800-tallets England, hvor lærde mænd teoretiserede sig frem til, at prostitution var verdens ældste job, og derfor var kvindens lod i livet.

Kilde: DR.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.