Antallet af familiesammenføringer stiger
Det er ikke kun antallet af asylansøgere, som steg i september. Også antallet af familiesammenføringer går op.
Af leveret af Nyhedsbureauet Newspaq
MERE
Nye tal fra Justitsministeriet viser, at antallet af familiesammenføringer er steget.
Nye tal fra Justitsministeriet viser, at antallet af familiesammenføringer er steget. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO


Justitsminister Mette Frederiksen (S) fastslog onsdag i Folketingets spørgetid, at antallet af asylansøgere steg i september.

Nu viser det sig, at også antallet af familiesammenføringer er på vej op. Justitsministeriet oplyser over for Ritzau, at antallet af familiesammenføringer er steget fra 992 i august til 1105 i september i år.

Det tal kan dog blive "efterkorrigeret i opadgående retning", fastslår Justitsministeriet. Det skyldes, at der kan være familiesammenføringer, som ikke er nået at blive registreret, da tallet for september blev opgjort.

- De nye tal for asylansøgere viser, at der er behov for, at regeringen nu fremsætter sit lovforslag, som strammer reglerne for asyl, siger justitsminister Mette Frederiksen i en skriftlig kommentar og fortsætter:

- Verden ser de største flygtningestrømme nogensinde siden Anden Verdenskrig. Vi skal hjælpe i den helt særlige situation og beskytte de mennesker, der har behov for det.

- Men vi skal samtidig være realister, for Danmark er et lille land, der også skal kunne håndtere integrationsopgaven ude i kommunerne, siger hun.

Ifølge Mette Frederiksen steg antallet af asylansøgere fra 2311 i august til 2959 i september. Det er en stigning på over 600. Størstedelen af asylansøgere kommer fortsat fra Syrien og Eritrea. Dog er antallet af asylansøgere fra Eritrea faldet fra 608 i august til 483 i september.

Justitsministeriet har tidligere meddelt, at det samlede antal asylansøgere i 2014 kan bevæge sig op mod 20.000. Det er der ikke ændret ved trods de nye tal, fastslår Mette Frederiksen, som dog tager et forbehold:

- Der er ikke tale om en konkret prognose, men et helt foreløbigt overordnet skøn, der er behæftet med betydelig usikkerhed.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sagde tidligere onsdag, at hun "håber", at regeringens skøn på op mod 20.000 asylansøgere vil holde:

- Jeg har hele tiden sagt, at der kommer rigtig mange her i 2014. Der er et meget stort pres på vores asylsystem og på kommunerne, der skal tage imod alle disse mennesker, og det er også derfor, at vi har foreslået en stramning i forhold til dem, der ikke er individuelt forfulgte.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.