Annette Heick om at miste jobbet: At blive fyret er rædselsfuldt

Det gør ondt at blive sat fra bestillingen - også når man er medieboss, mener Annette Heick.
Den bramfri Annette Heick sender gode tanker til alle, der har oplevet en fyring på egen krop.
Den bramfri Annette Heick sender gode tanker til alle, der har oplevet en fyring på egen krop. Foto: Henning Bagger/Scanpix

At miste jobbet er rædselsfuldt. En fyring gør nas - også selvom man er vellønnet topchef, der har fået en pose penge sammen med fyresedlen.

Det mener entertaineren og meningsmennesket Annette Heick, der i en klumme i BT i dag skriver ærligt om sin egen fyring. Hun skriver ikke, hvilket job, hun mistede, men hun fortæller, at hun "modtog en pæn pose penge for at holde kæft med de faktiske omstændigheder."

Så det var gode miner til slet spil for Annette Heick, der til medierne gav udtryk for, at job-exiten skam var hendes egen velovervejede beslutning.

Ondt gjorde det, da hun derefter hørte absolut intet fra den daværende arbejdsgiver, mens kolleger "alle mulige andre steder fra" sendte søde hilsner.

Uden at kende de faktiske omstændigheder om deres fyring, så nævner Annette Heick blandt andre en chefredaktør fra en stor morgenavis og en underholdningsboss fra TV 2, som for nylig ganske pludseligt begge har forladt deres job.

Annette Heick understreger, at hun er ude i gætterier, og at det står for egen regning, når hun skriver, at de pågældende nok har forladt arbejdspladsen ufrivilligt, men har fået stukket penge i hånden for at sige det modsatte.

Og skriver:

"Men jeg gætter sådan, fordi det ligner noget jeg selv har været igennem engang. Og lad mig bare sige: Det er ikke nogen særlig fed situation."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.