Andersen og Anaheim skal i skæbnekamp efter nederlag

Den danske målmand stod endnu en flot kamp, men Anaheim skal ud i et syvende og sidste opgør mod Nashville.
Nashville Predators' Ryan Johansen fejrer en holdkammerats scoring på Frederik Andersen natten til tirsdag.
Nashville Predators' Ryan Johansen fejrer en holdkammerats scoring på Frederik Andersen natten til tirsdag. Foto: Mark Humphrey/AP

Den danske målmand Frederik Andersen tabte for første gang i de fire kampe, han har stået på mål for Anaheim Ducks i årets slutspil i NHL.

Danskeren diskede ellers op med 23 redninger på 25 forsøg i en kamp, hvor Anaheim Ducks tabte 1-3 til Nashville Predators.

Anaheim havde matchbold inden opgøret, da holdet førte 3-2 i indbyrdes opgør i serien, hvor man spiller bedst af syv kampe.

Men Nashville, der havde tabt tre kampe i træk mod Anaheim, fik fremtvunget en syvende kamp, der vil finde sted onsdag i Anaheim, Californien.

Nashville Predators' Mattias Ekholm og James Neal scorede hver en gang på danske Frederik Andersen i anden periode, som holdet fra musikbyen vandt 2-1.

I de døende sekunder af kampen afgjorde Shea Weber kampen med en scoring i åbent mål, efter at Anaheim havde hevet deres danske målmand ud og erstattet ham med en markspiller i et sidste forsøg på at vende kampen.

Anaheim har tabt kamp nummer syv ud af syv mulige i de seneste tre NHL-sæsoner. Det skete blandt andet sidste år, hvor holdet i konferencefinalens syvende kamp tabte til Chicago, der gik videre til Stanley Cup-finaleserien.

Chicago Blackhawks vandt senere finaleserien 4-2 i kampe mod Tampa Bay Lightning.

Danske Frederik Andersen var i de foregående tre kampe blandt NHL's udvalgte i kategorien "kampens tre stjerner", men danskeren var altså chanceløs natten til tirsdag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.