Afstemning: Må V-minister score dobbeltløn?

Skal reglerne for afgående regionrådsformænd laves om?
Der er ingen modregning i det beløb, man kan tjene som minister eller folketingsmedlem. Og ifølge reglerne spiller det ingen rolle, om man som Carl Holst selv har ønsket at forlade sin post.
Der er ingen modregning i det beløb, man kan tjene som minister eller folketingsmedlem. Og ifølge reglerne spiller det ingen rolle, om man som Carl Holst selv har ønsket at forlade sin post. Foto: Claus Fisker/arkiv/Scanpix

Den nye forsvarsminister Carl Holst (V) får stadig løn fra Region Syddanmark.

Det sker på trods af, at han ikke længere er regionsrådsformand, og i alt vil han få 833.040 kroner i såkaldt "efterløn" fra regionen, skriver Vejle Amts Folkeblad lørdag.

Ministeren for Forsvaret og Nordisk Samarbejde vil også få en ministerløn på knap 1,2 millioner kroner om året.

Der er ingen modregning i det beløb, man kan tjene som minister eller folketingsmedlem. Og ifølge reglerne spiller det ingen rolle, om man som Carl Holst selv har ønsket at forlade sin post.

Følger reglerne

Region Syddanmark oplyser til TV 2, at udbetalingerne sker på baggrund af gældende regler. Der skæres ikke i vederlaget, hvis en person bliver valgt som folketingsmedlem eller minister.

Omvendt bliver der skåret i vederlaget, hvis "en fratrådt regionsrådsformand tiltræder som borgmester, magistratsmedlem eller udvalgsformand i en kommune med delt administrativ ledelse eller på ny tiltræder som regionsrådsformand," som der står i bekendtgørelsen for vederlaget.

Hvad mener du om sagen?

AFSTEMNING
Dobbelt-løn til minister
Er det i orden, at Carls Holst kan score dobbelt-løn?

Ja - han følger jo bare reglerne
5%
Nej - han bør sende pengene tilbage, og reglerne skal ændres
72%
Nej - ændr reglerne, men Holst skal ikke sende nogle penge tilbage
24%
2571 har stemt indtil videre
Sluttede:  31-07-2015 00:00

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.