Ærlig tv-vært om sønnens læbespalte: Jeg var bange

Der gik flere dage før den populære "Vild med dans"-vært fik styr på sine følelser omkring sønnens læbespalte.
Sarah Grünewald er tilbage som vært på "Vild med dans" 9. september. Det bliver hendes fjerde sæson som frontfigur i den populære dansekonkurrence.
Sarah Grünewald er tilbage som vært på "Vild med dans" 9. september. Det bliver hendes fjerde sæson som frontfigur i den populære dansekonkurrence. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix/arkiv

Den populære tv-vært fra "Vild med Dans", Sarah Grünewald, fortryder inderligt, at hun frygtede, hvordan hendes søn Luis ville se ud ved fødslen.

– Lige på det tidspunkt var jeg bange for at se, hvordan han så ud. Og jeg fortryder det. Jeg fortryder det SÅ meget, siger Sarah Grünewald i et interview med magasinet Voresbørn.

Under graviditeten fik hun og hendes mand, Rasmus Backhaus, besked om, at de ventede en dreng med læbespalte. Og Sarah Grünewalds frygt var baseret på billeder, hun havde søgt frem på nettet.

Kontakt med følelserne

Det var først et par dage efter fødslen, at Sarah Grünewald fandt sig selv og sine inderste følelser for nyfødte Luis. Hun var i bad, fortæller hun til Voresbørn, og det eneste hun ville var, at være sammen med Luis. Det var sådan hun fandt ud af, at alt var okay.

Flov og forgabt

I dagene efter finder Sarah Grünewald sig selv i færd med at forsøge at skjule Luis' læbespalte. Det er hun meget flov over - flov over, at hun ikke var stolt over at vise sønnen frem.

Men i dag er Sarah fuldstændig forgabt i sin lille dreng - og hans spalte:

- Nu synes jeg helt oprigtigt, at den er SÅ sød. Og fin. Og at børnene i min mødregruppe ser mærkelige ud, fordi der ikke er nogen spalter i deres læber. Selvom alle i hele verden så sagde ’ej, hvor er han grim’, ville jeg stadig synes, at han er det smukkeste i hele verden. Dér skulle jeg bare lige hen. Nu kan jeg slet ikke klare tanken om, at de skal skære den væk. Men vi kan jo ikke sige til ham, når han er 18 år, at ’du så så sød ud med den spalte’, så derfor render du rundt med et næb nu.

Luis blev opereret for knap tre uger siden. Alt gik som det skulle. Ifølge Voresbørn skal han opereres for ganespalte, når han er 14 måneder gammel.

Fredag 9. september er Sarah Grünewald tilbage som vært på "Vild med dans" på TV 2

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.