Ærlig K-profil: "Når jeg skar i mig selv, kunne jeg få afløb for mine følelser"

Den konservative ungdomsprofil var som teenager, så tynget af personlige problemer, at hun gjorde skade på sig selv.
- Jeg var ked af det, men følte en skyld over at have det dårligt, fordi der skete så meget i min familie, fortæller Nikita Klæstrup til Information.
- Jeg var ked af det, men følte en skyld over at have det dårligt, fordi der skete så meget i min familie, fortæller Nikita Klæstrup til Information. Foto: Scanpix

Den 22-årige Nikita Klæstrup blev kendt over hele landet, da hun til en gallafest i Konservativ Ungdom var iklædt en mere end almindeligt udfordrende kjole. 

Men ungdomspolitikeren har ikke altid haft det nemt.

Som 12-årig begyndte hun at skære i sig selv. Med tiden begyndte hun at snitte dybere, hvilket betød, at blodet piblede frem, og hun kunne for en kor stund glemme sine bekymringer.

Det skriver Information.

- Når jeg skar i mig selv, kunne jeg få afløb for mine følelser. For hver gang skulle der mere blod til, for hvis ikke der var blod, hjalp det ikke, siger Nikita Klæstrup til Information.

Nemmere at håndtere fysisk smerte

I syv år fortsatte Nikita Klæstrups selvskadende adfærd på håndleddet, hoften eller læggen.

- Jeg var ked af det, men følte en skyld over at have det dårligt, fordi der skete så meget i min familie. Så der var den her manifestation af noget psykisk, som jeg kunne få hen i noget fysisk ved at skære i mig selv, fordi det bare er nemmere at forholde sig til, siger hun til Information.

I dag er det tre år siden, at Nikita Klæstrup har skåret i sig selv.

Blandt de ting, som hun tumlede med som 12-årig var blandt andet, at faren var udsendt som soldat, moren var alvorligt syg, og hendes tre ældre søskende havde også problemer. 

Mange er fordomsfulde

En tidligere kæreste til Nikita Klæstrup sagde ofte, at han var flov over, at hun gjorde skade på sig selv.

Men det fik hende blot til at blive flov - med det resultat, at hun tog kniven eller barberbladet frem igen.

Også folk, der stod hende mindre nær, gav hende dumme kommentarer og satte hende i bås som cutter, fortæller hun Information. 

Selv på de sociale medier har hun prøvet at få nedladende kommentarer om sine ar på håndledet. En person skrev eksempelvis engang til hende, at hun var opmærksomheds-hungrende på grund af arrene.

Nikita Klæstrup mener, det er misforstået, når det hævdes, at unge skærer i sig selv for opmærksomhedens skyld. Det er snarere et tegn på, at de kæmper med ting, de har brug for hjælp til, forklarer hun avisen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.