Ældreordfører om hjemmepleje-konkurser: Jeg er rystet

SF's sundheds- og ældreordfører Jonas Dahl har fået nok af konkurser i den private hjemmepleje og vil nu kalde sundheds- og ældreminister Sophie Løhde i Samråd.
- Jeg er rystet, men også bekymret, fordi det er jo ældre, som har en forventning om, at her lørdag morgen, der kommer der nogle og hjælper dem med de daglige fornødenheder de har behov for hjælp til, siger Jonas Dahl
- Jeg er rystet, men også bekymret, fordi det er jo ældre, som har en forventning om, at her lørdag morgen, der kommer der nogle og hjælper dem med de daglige fornødenheder de har behov for hjælp til, siger Jonas Dahl Foto: Scanpix arkiv

Omkring 320 ældre borgere skal i her til morgen have akuthjælp, efter firmaet Tryghedsplejen i går gik konkurs. Konkursen er den seneste af en række konkurser, der har ramt hjemmehjælpsfirmaer er i den seneste tid.

Og nu har SF's sundheds- og ældreordfører, Jonas Dahl, fået nok. Han kalder i dag ældre og sunhedsminister Sophie Løhde (V) i Samråd.

Det oplyser TV2.

- Jeg er rystet, men også bekymret, fordi det er jo ældre, som har en forventning om, at her lørdag morgen, der kommer der nogle og hjælper dem med de daglige fornødenheder de har behov for hjælp til. Og nu møder der så ikke nogle op, eller også skal kommunen nærmest fra det ene øjeblik til det andet løse problemet for de her private selskaber, som vælger at dreje nøglen om fredag eftermioddag, siger han til TV2.

Det er helt uacceptabelt, mener Jonas Dahl, som fastslår, at det er nødvendigt, at finde nogle holdbare løsninger på området.

Ifølge Tryghedsplejen betjente de før konkursen cirka 320 borgere i otte kommuner, blandt andet Odense, skriver Ritzau.

FOA: Regeringen må tage ansvar

Forbundsformand for FOA Dennis Kristensen kalder situationen katastrofal og kræver, at politikerne tager ansvaret på sig.

- Det er katastrofalt for de ældre, der nu pludselig står uden pleje, men det er heller ikke rimeligt, at udbudsreglerne gør, at kommunerne hænger på regningen, mens de private firmaer bare genopstår i en ny konstruktion, siger han til Ritzau.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.