Advarer mod ny trend: Kvinder barberer ansigtet

Flere kvinder er begyndt at barbere ansigtet med barberskraber, fordi det efter sigende skulle give yngre hud. Men det er en rigtig dårlig idé, advarer skønhedsredaktør.
I forvejen bruger kvinder oceaner af tid på at barbere forskellige steder af kroppen. Hvorfor i alverden vil man så føje endnu en kropsdel til listen, uden det på nogen måde er nødvendigt? spørger skønhedsredaktør.
I forvejen bruger kvinder oceaner af tid på at barbere forskellige steder af kroppen. Hvorfor i alverden vil man så føje endnu en kropsdel til listen, uden det på nogen måde er nødvendigt? spørger skønhedsredaktør. Modelfoto / Scanpix

Ben, armhuler, bikinilinje...

Mange kvinder bruger i forvejen lang tid på at holde store dele af kroppen hårløs. Men den nyeste trend er også at barbere et sted, de færreste kvinder har synlige hår, nemlig ansigtet. Det skriver det britiske medie Daily Mail.

Udover at nogle kvinder gerne vil af med de små hår i ansigtet, er fidusen, at barberingen peeler huden og stimulerer dannelsen af kollagen, der holder huden ung, blød og frisk, skriver mediet, og tilføjer, at det er grunden til, at mænd ofte ser yngre ud end kvinder.

Men det er det rene vrøvl, lyder det fra skønheds- og sundhedsredaktøren i et andet britisk medie, The Guardian.

Mænd ældes langsommere på grund af hormoner og tykkere hud, og hvis du som kvinde barberer dig med en skraber i ansigtet, risikerer du faktisk, at din sarte hud bliver endnu tyndere, rød og irriteret, advarer redaktør Anita Bhagwandas.

Hårene bliver i modsætning til hvad mange tror ikke kraftigere af barberingen, men de kan føles stive og vokse i mærkelige retninger, så dine fine ansigtshår kan ende med at blive et større problem for dig, hvis du barberer dem af, skriver hun.

Hvis du har mørke eller lange hår i ansigtet, som du er træt af, er voksbehandling eller pincet en bedre løsning, anbefaler skønhedsredaktøren.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.