Sådan får du smuk hud - uden at bruge penge

Bruger du mange penge på produkter til ansigtet og håret, så er der penge at spare ved at lave dine egne produkter ved hjælp af æblecidereddike.
Her er et billigt trick, der kan hjælpe dig med at få smuk hud.
Her er et billigt trick, der kan hjælpe dig med at få smuk hud. Foto: Colourbox

Æblecidereddike er der mange, der bruger i madlavningen. Men vidste du, at de gode dråber også kan bruges til gøre dit hår og din hud pænere. Du kan faktisk lave mange af dine egne skønhedsprodukter med hjælp fra denne lille eddike.

Du kan ikke skjule det. Dit ansigt afslører, din livsstil. Læs mere på Femina.dk

Lav din egen skintonic

Bland en spiseskefuld æblecidereddike sammen med to kopper vand. Dyp en tot vat i blandingen og rens nu ansigtet med din egen hjemmelavede skintonic. Æblecidereddikes naturlige syrer vil stimulere cirkulationen i din hud og mindske porerne i huden. Lad i øvrigt være med at rense ansigtet med vand efter brug.

Få glansfuldt hår med din egen hårkur

Du kan også lave din egen hårkur ved hjælp af æblecidereddike. Bland to spiseskefulde æblecidereddike sammen med en kop vand og brug det i håret efter du har vasket det med shampoo. Lad det sidde lidt og følg op med en god balsam. Syrerne i eddiken vil fjerne rester fra hårprodukter, og vil give dit hår masser af glans, skriver Women'sHealth.com.

Lindrer et sår

Dyp en tot vat i ufortyndet æblecidereddike og læg det over det sår du har fået. Lad det sidde på i en times tid, du kan eventuelt komme en forbinding over, så det ikke falder af. Æblecidereddikes antiinflammatoriske ingredienser hjælper med at lindre sår, og syrerne virker helende.

Virker mod skæl

Lav en blanding af lige dele æblecidereddike og vand. Masser blandingen ind i din hovedbund inden du vasker håret med shampoo. Du kan også putte en teskefuld æblecidereddike ind i den mængde shampoo, du bruger ved en hårvask og masser herefter blandingen ind i håret og hovedbunden. Æblecidereddike indeholder naturlige ingredienser, der virker mod skæl, og det virker også præventivt.

Her er 10 skønhedstips fra Marys stylist.  Læs  mere på billedbladetdk.

Forebygger  fodsvamp

Miks en kop æblecidereddike med fire store glas vand i en balje. Sid med fødderne i baljen i 15 minutter. Æblecidereddikens antiseptiske ingredienser desinficerer fødderne og fjerner al dårlig lugt. Det hjælper også mod fodsvamp og virker i øvrigt også forebyggende.

Af Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.