Åkesson vil fortsætte som Sverigedemokraternas leder

Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson vil genopstille som leder af partiet, siger han lørdag.
Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson er tilbage efter sin sygemelding siden november og har lørdag meddelt ifølge TT, at han vil forsøge at blive genvalgt til partiets kongres i november.
Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson er tilbage efter sin sygemelding siden november og har lørdag meddelt ifølge TT, at han vil forsøge at blive genvalgt til partiets kongres i november. Foto: TYCHO GREGERS/Polfoto

Det svenske parti Sverigedemokraternas leder, Jimmie Åkesson, siger i sin forårstale i Stockholm lørdag, at han vil genopstille til posten som partileder i yderligere en periode.

Det vil ske til november, når Sverigedemokraterna holder kongres. Ifølge lederen er partiets valgkomité allerede blevet oplyst om hans beslutning. Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Åkesson har været sygemeldt som partileder siden november på grund af udmattelse efter det svenske valg i efteråret. Lørdag var ifølge TT hans første rigtige dag tilbage i politik.

Mattias Karlsson har vikarieret for ham i mellemtiden.

- Jeg har det godt, og det bør man måske også, når man har fået hvilet sig. Men samtidig har jeg sagt, at jeg må komme tilbage i tjeneste i mit eget tempo, sagde Åkesson til det svenske Aftonbladet efter talen lørdag.

/ritzau/TT

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.