5 tegn på at du er sammen med en psykopat

Er din kæreste næsten for meget af det gode, så er du måske bare heldig eller også dater du måske en psykopat.
Psykopater starter med at oversvømme dig med opmærksomhed og komplimenter for at holde dig fast i deres spind.
Psykopater starter med at oversvømme dig med opmærksomhed og komplimenter for at holde dig fast i deres spind. Foto: Depositphotos

Helt op til to-tre procent af befolkningen er psykopater. Op til 80 procent af dem menes at være mænd.

Og da psykopater pga. deres natur oftere skifter partner, er der mange flere kvinder end mænd, der enten er kæreste med eller har datet en psykopat.

Psykopater er først og fremmest kendetegnet ved en manglende evne til empati - altså at kunne sætte sig ind i andres følelser eller at interessere sig for dem.

I store træk er psykopater kun interesseret i deres egne følelser, lyster og selvfølelse, men de er fantastiske til at efterligne menneskelige følelser og at manipulere med andre.

Så det er nemt at blive luret af en mand eller - sjældnere - en kvinde med psykopatiske træk.

Ifølge forfatter og klinisk psykolog Seth Meyers, er psykopater ofte nærmest professionelle i forførelsens kunst og i at få nogen i seng, men processen er mere et beregnet spil end en organisk følelsesmæssig oplevelse.

Her er 5 tegn på at du dater en psykopat.

1. Overdrevne komplimenter

Ja, hvem kan ikke lide at høre at man er den smukkeste kvinde, han nogensinde har mødt, at du er vildt intelligent og har en fantastisk humoristisk sans.

Og det allerede ved første møde eller date.

Psykopater spilder ikke tiden og spiller på enhver usikkerhed, der kan spinde dig ind i hans afhængighedsnet. Det er en måde at gøre dig afhængig af hans ord, så du ikke reagerer på hans handlinger.

Hvis du er genert, vil han grine af selv dine dårligste morsomheder og fortælle dig, at du skulle have været  komiker. Er du overvægtig vil han tiljuble din krop. Det er en idealiseringsfase, hvor hans kærlighedsbombardement har til formål at opnå et bestemt resultat, nemlig at holde dig tæt til.

2. Sjælefrænder

Psykopater kan være eksperter i at efterligne andre for at kunne opnå deres mål. Da de ikke ejer en reel følelse påtager de sig en.

"Psykopater mestrer kunsten at performe. De kan lære at sige "Undskyld" med den rigtige følsomme tone, som de har set en skuespiller gøre det rigtig godt i en film," siger Seth Meyers, der har skrevet bogen 'Dr. Seth's Love Prescription: Overcome Relationship Repetition Syndrome'.

De vil forsøge at overbevise dig om, at I er født til at være sammen - soulmates. Han elsker alle de ting, du elsker, og I deler alle de samme interesser.

Elsker du en bog, elsker han den også. Det kaldes "spejling" og er et psykologisk trick til at få dig til at føle dig tryg. Men også tegn på at han ikke selv har en personlighed.

3. Medlidenhedssøgende

Psykopater elsker medlidenhed, så vær opmærksom på, hvor mange sygdomme og skader, han har haft. Har han ofte forstuvet foden eller lider af sygdomme, det er svære at tjekke. Måske overvundet en kræftsygdom, der ikke kræver operation - men som kan komme tilbage hvert øjeblik. Eller har han mistet forældre eller søskende i alvorlige trafikulykker, hvor han selv overlevede.

4. Fantastisk sex

"Hvis et seksuelt forhold til en kvinde betyder, at hun så vil stole mere på ham eller give ham flere penge, vil han give hende fantastisk sex," siger Seth Meyers.

"Nogle af de kvinder, jeg har arbejdet med, der har været sammen med psykopater, har faktisk fortalt hvor fantastisk sex kan være sammen med dem."

Læs også: Fingerlængde afslører utroskab

Det er endnu en måde at få dig hooked. Og når du først er hooked, så begynder du at tigge om sex og giver ham en følelse af magt.

5. Stigende usikkerhed

Efter den første erobringsperiode begynder en ny fase i psykopatens manipulation, hvor han forsøger at gøre dig endnu mere optaget af ham

Han kan begynde at klage over at du tilbringer for meget tid med veninder og familie. Ikke bare undgår han, at andre gennemskuer ham, men sikrer også, at du viser, at han er den vigtigste i dit liv. Hvilket for ham kun er rimeligt.

Læs også: Derfor er mænd så irriterende at diskutere med

En anden metode er at trække sig - at nægte at tale med dig på grund af et eller andet.

Jalousi er en tredje metode. Psykopater elsker, at andre er jaloux - for det viser, at de er vigtige i andres liv.

Læs også: Sådan ser du om din teenager er psykopat

"Deres følelsesmæssige behov handler alene om sikre deres egen grandiose selvopfattelse og slet ikke om fælles følelser eller opfattelse," understreger Seth Meyers.

Psykopatens opfattelse er, at du bør yde dit bedste for at tilfredsstille hans selvopfattelse, ellers er der andre, der synes at han er fantastisk, og han dropper dig uden at blinke.

Han vil straks gå videre til en ny kvinde, hvis han ikke allerede har en anden. Du er pludselig helt værdiløs for ham.

Læs også: 5 videnskabeligt baserede råd til et langt ægteskab

"Det er svært for de fleste mennesker at forstå, hvordan nogen kan droppe en partner så hurtigt og hjerteløst, men for at komme videre efter et forhold til en psykopat, kræver det, at offeret klart forstår psykopatens unikke psykologiske profil," pointerer Seth Meyers.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.