3F raser: Går imod ankestyrelse i sag om sygedagpenge

Når sygedagpengesager er over tre år gamle, kan en borger ikke kræve efterbetaling. Heller ikke selvom en kommune har lavet fejl i hans eller hendes sag.

 

Det vurderer Ankestyrelsen i en såkaldt principafgørelse, som kommuner skal rette sig efter i tilsvarende sager.

Men i 3F er man af en helt anden opfattelse, skriver Fagbladet 3F.

- Det var forventeligt, at Ankestyrelsen traf den her principafgørelse. For det er sådan, de har vejledt kommunerne om i lang tid. Men vi er fuldstændig uenige i den fortolkning, lyder det fra den socialt politisk ansvarlige i 3F, Ellen K. Lykkegård.

3F har stævnet Kolding Kommune i en principiel sag om 3F'eren John Steffensen, som netop drejer sig om denne problematik. Kolding Kommune afviser nemlig at efterbetale sygedagpenge til 3F'eren med henvisning til, at sagen er forældet.

Men John Steffensen fik frataget sine sygedagpenge med tilbagevirkende kraft. Og den praksis blev erkendt ulovlig i en principiel sag ved Højesteret i september 2015, hvor 3F vandt sagen til fordel for en anden borger i Kolding Kommune.

Derfor vurderer 3F, at forældelsesfristen må blive suspenderet.

- Vi fortsætter sagen i Kolding. Alle de borgere som John Steffensen, der uberettiget har fået stoppet deres sygedagpenge med tilbagevirkende kraft, har jo ikke anet, at det var ulovligt. Derfor har de selvsagt heller ikke kørt sager om krav om efterbetaling, understreger Ellen K. Lykkegård.

- De har stolet på kommunernes og Ankestyrelsens fejlagtige rådgivning. Så en så systematisk og fejlagtig rådgivning må betyde, at forældelsesfristen er suspenderet, lyder det fra Ellen K. Lykkegård.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.