3F: Nej tak til sygeplejersker i ambulancer

Det er ikke en god idé at erstatte reddere med sygeplejersker, lyder det fra 3F.
Sygeplejersker er ikke uddannet til at køre med i ambulancerne, lyder det fra 3F.
Sygeplejersker er ikke uddannet til at køre med i ambulancerne, lyder det fra 3F. Foto: Scanpix/arkiv

Manglen på ambulancereddere har fået Region Syddanmarks politikere til at overveje, om redderne kan erstattes af sygeplejersker på nogle af kørslerne.

Men det er ifølge reddernes fagforening, 3F, en rigtig dårlig idé. Det skriver 3F i et høringssvar til Sundheds- og Ældreministeriet, der er ved at revidere den lov, der kan åbne for at lukke sygeplejerskerne ind i ambulancerne.

- De er jo ikke uddannet til lige netop det her. Det vil jo svare til, at man satte andre til at udføre politiopgaver, siger formand for Transportgruppen i 3F Jan Villadsen til DR Fyn.

Hvis anæstesisygeplejerskerne skal ud i ambulancerne, så er planen kun at bruge dem til at overføre patienter og ikke til akutte udrykninger. De ambulancer vil i givet fald være hvide og altså adskille sig synligt fra de andre ambulancer.

- Ændringen vil ødelægge fleksibiliteten. Enhver kan sige sig selv, at det system bliver for stift, siger Jan Villadsen.

Politikerne i Region Syddanmarks præhospitale udvalg skal i dag afgøre, om regionen skal arbejde videre med ideen om at erstatte reddere med anæstesisygeplejersker.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.