3F betalte arbejdsgivers retssag mod stuepige

Fagforeningen 3F lovede at betale, hvis rengøringsvirksomheder blev slæbt i retten for at opkræve stuepigers penge ind til 3F.
ARKIVFOTO: En række virksomheder har i årevis uretmæssigt tvangsopkrævet millioner til fagforeningen 3F fra flere hundrede østeuropæiske stuepiger, der ikke er medlem af 3F.
ARKIVFOTO: En række virksomheder har i årevis uretmæssigt tvangsopkrævet millioner til fagforeningen 3F fra flere hundrede østeuropæiske stuepiger, der ikke er medlem af 3F. Flemming Krogh/Scanpix

En usædvanlig alliance mellem københavnske rengøringsvirksomheder og fagforeningen 3F er opstået.

Det vurderer advokater nu, efter Jyllands-Posten fredag skriver, at 3F sidste år sørgede for advokat og betalte regningen for virksomheden ”De 5 Stjerner” i en retssag mod en tidligere medarbejder. Den ansatte krævede en tilbagebetaling af 4.000 kroner, som virksomheden ulovligt havde opkrævet til 3F. Virksomheden tabte sagen, og herefter betalte 3F de 4.000 kroner sammen med sagsomkostningerne på 18.500 kroner.

Det bekræfter John Christensen, administrerende direktør i ”De 5 Stjerner”.

- Det var en del af den aftale, jeg havde med 3F i tidernes morgen. Vi har ikke haft nogen udgifter forbundet med at køre den retssag, siger han til Jyllands-Posten.

Sagen handler om en række virksomheder, der i årevis uretmæssigt har tvangsopkrævet millioner til fagforeningen 3F fra flere hundrede østeuropæiske stuepiger, der ikke er medlem af 3F.

Over for Jyllands-Posten bekræfter også de københavnske rengøringsselskaberne BH Hotelservice og Vision Service, at de af 3F blev lovet, at fagforeningen ville dække omkostningerne, hvis ordningen førte til en retssag.

Det undrer nu Mikael Marstal, der er chefadvokat i det Faglige Hus, som på vegne af et medlem havde lagt sag an.

- Det er en meget mærkelig og usædvanlig alliance, at en fagforening står på mål for en arbejdsgiver, der har udsat en medarbejder for en forkert handling, siger han til Jyllands-Posten.

Også advokat Peter Herskind, der er specialiseret i ansættelses- og erhvervsret, mener, at det er ”unormalt”.

3F bekræfter, at man førte sagen, men ønsker ikke at oplyse, om det også er 3F, der har betalt regningerne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.