Martin lever i smertehelvede

Mens chefen kører rundt en Porsche, må Martin Østergaard kæmpe med smerter og en dårlig økonomi efter en arbejdsulykke.
Mens chefen kører rundt en Porsche, må Martin Østergaard kæmpe med smerter og en dårlig økonomi efter en arbejdsulykke.
Mens chefen kører rundt en Porsche, må Martin Østergaard kæmpe med smerter og en dårlig økonomi efter en arbejdsulykke. Colourbox

38-årige Martin Østergaard må hver dag leve med voldsomme smerter i armen efter en arbejdsulykke. Men den sum penge, han er berettiget til fra sin tidligere arbejdsgiver, må han kigge længe efter.

For selvom arbejdsgiveren er dømt ansvarlig for ulykken, nægter han at betale de 814000 kroner, der er tale om.

Det skriver Fagbladet 3F.

Ulykken skete i februar 2011, da Martin Østergaard, der dengang var ansat som vognfører, var ved at læsse vognplader fra et lad. Midt i arbejdet glider han en i oliepøl fra en defekt kran, og lander skævt på håndryggen.

- Det siger knæk hele vejen op i albueleddet. Smerten var ubeskrivelig, fortæller 38-årige Martin Østergaard til Fagbladet 3F.

Efterfølgende sygemelder han sig, men modtager så en fyreseddel med posten.

3F, der går ind i sagen, opdager, at ulykken ikke er meldt til Arbejdsskadestyrelsen, men også at Martin Østergaards ansættelseskontrakt er ugyldig.

Da de forsøger at få fat i arbejdsgiven, er vedkommende dog som sunket i jorden. 3F vælger derfor at stævne ham for brud på arbejdsmiljøloven og vinder sagen, selvom han aldrig møder op i retten, skriver Fagbladet 3F.

I dag har Martin Østergaard kun modtaget 27.000 af de 814.000 kroner. Og mens han kan se, hvordan den tidligere arbejdsgiver, der bor i nabobyen, kører rundt i sin Porsche, kæmper han selv som kontanthjælpsmodtager for at få økonomien til at hænge sammen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.