3F-afdeling på tilbagetog: Efterspurgte gratis arbejdskraft

Formand for 3F Sydsjælland, Kim René Rozalski, siger nu, at det var en fejl, da afdelingen søgte efter gratis arbejdskraft.
Formand for 3F Sydsjælland, Kim René Rozalski, tager afstand fra gratis arbejde.
Formand for 3F Sydsjælland, Kim René Rozalski, tager afstand fra gratis arbejde. Foto: Pressefoto/3F

3F Sydsjælland er på tilbagetog efter en sand shitstorm på de sociale medier.

Sidst på eftermiddagen torsdag lagde 3F Sydsjælland et opslag ud på Facebook. Her søgte den store fagforenings lokalafdeling amatørfotografer, som var villige til at levere billeder gratis til medlemsbladet, hjemmesiden og til Facebook (se det oprindelige opslag under teksten).

Men nu trækker Kim René Rozalski, formand for 3F Sydsjælland, i land.

Facebook forsøger han at ride stormen af ved at skrive

"Vi har i dag fjernet opslaget, hvor vi søgte amatørfotografer. Det var en fejl og jeg tager på 3F Sydsjællands vegne kraftigt afstand fra brugen af gratis arbejdskraft. Venligst Kim René Rozalski, formand".

Artiklen fortsætter efter billedet.

Betalingen til fotograferne var "Hver gang vi bruger et billede, vil det være oplyst, hvem fotografen er, uanset hvor det bliver publiceret", stod der i opslaget, som siden er blevet fjernet helt fra både Facebook og 3F Sydsjællands hjemmeside.

Her kan du dog se opslaget fra hjemmesiden

Artiklen fortsætter under artiklen.

3F Sydsjællands tilbud faldt ikke i god jord hos de organiserede pressefotografer. Blandt andre sagde formand for Pressefotografforbundet, Lars Lindskov, på pressefotografernes hjemmeside:

- Den høje moral og solidaritet har 3F Sydsjælland tydeligvis ikke til overfor andre faggrupper. Hvis 3F Sydsjælland mener, at de kan erstatte vores arbejdskraft med amatørfotografer, så kan det jo ende med, at det er os der skal ud og dumpe prisen på taxakørsel og restaurationsdrift, for at overleve.

Og efter formand Kim René Rozalskis retræte skriver formanden for pressefotografernes freelancegruppe, Sus Falch, blandt andet "tak" og "at der er rigtig mange dygtige fotografer, man kan lave gode aftaler med, når man vil opbygge et fotoarkiv". 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.