16. etape i Tour de France

Rytterne kommer til at køre en del opad på 16. etape i Tour de France. En hårdfør udbrydergruppe eller de forreste i klassementet vil nok køre om etapesejren.

Fakta om 16. etape.

Bourg-de-Péage - Gap: 201 kilometer.

Beskrivelse:

Tour-feltet er ved at ramme Alperne, og rytterne kommer til at køre opad det meste af vejen på 16. etape.

Mandagene plejer at være hviledage i Tour de France, så benene vil måske føles ekstra tunge, når mange af rytterne stiger ud af sengen, for de skal køre en ekstra dag før tirsdagens afslapning i Gap.

Oveni stigninger og manglende hviledag kommer så løbets næstlængste etape på 201 kilometer.

Etapens første 120 kilometer går jævnt opad og vil føles irriterende for rytterne. Derfra rammer Chris Froome og konkurrenterne kategori 2-stigningen Col de Cabre, som er 9,1 kilometer lang og i gennemsnit stiger med 4,6 procent.

Efter en kort nedkørsel går det støt op igen, indtil rytterne møder Gap første gang. Fra Gap går det op ad Col de Manse - 8,9 kilometer stiger det med 5,6 procent i gennemsnit inden de sidste 12 kilometers nedkørsel.

Ryttere lige under de bedste i den samlede stilling vil formentlig forsøge at vinde lidt tid på denne svære etape. Blandt klassementrytterne kunne man forestille sig, at Alberto Contador vil angribe Chris Froome på den kringlede nedkørsel til Gap kort før mål.

Vidste du at ...

Cykelfans taler stadig om Col de Manse og nedkørslen, hvor spanieren Joseba Beloki styrtede på den dårlige og smeltede asfalt i 2003, og Lance Armstrong måtte undvige ved helt at køre af vejen og en tur i grøften.

Styrtet kostede ikke bare Beloki en plads på podiet, men også hans karriere.

Hold øje med:

Dan Martin (Cannondale)

Pierre Rolland (Europcar)

Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka).

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.