13-årig løj om voldtægt - men havde sex med 17-årig

En 13-årig påstod, at hun havde været udsat for en voldtægt. Nu fastslår politiet, at det var løgn.
Den 13-årige løj om voldtægten, oplyser politiet nu.
Den 13-årige løj om voldtægten, oplyser politiet nu. Foto: Holger Madsen, Avisen.dk.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har siden 30. august efterforsket en anmeldelse om voldtægt af en 13-årig pige på en natursti ved Skælskør, men nu viser det sig, at forbrydelsen ikke har fundet sted.

- Efterforskningen er nu afsluttet og har vist, at der ikke har fundet en voldtægt sted, oplyser politiet fredag formiddag.

Samtidig fortæller vicepolitiinspektør Allan Holm fra lokalpolitiet i Slagelse til Ritzau, at man i forbindelse med efterforskningen har besluttet at sigte en 17-årig dreng for samleje med en mindreårig pige i en lejlighed i Skælskør.

Det viser sig nemlig, at den 13-årige pige rigtig nok har haft sex med en mand. Der er bare ikke tale om en voldtægt, og det er ikke foregået på en sti, men i en lejlighed.

- Vi har fundet ud af, at der har været en relation mellem de to i en lejlighed. De har et perifert forhold, og der har tilsyneladende ikke været tvang involveret. Den 17-årige erkender sig skyldig, siger Allan Holm.

Vicepolitiinspektøren fortæller, at den falske anmeldelse ikke får nogen strafferetslige konsekvenser for pigen.

- Hun er under den kriminelle lavalder, så strafferetsligt kommer der ikke noget efterspil. Men de sociale myndigheder har været inde over sagen fra starten, og det er de stadig, siger han.

Tidligere på måneden rykkede politiet ud med en ganske detaljeret beskrivelse af den formodede gerningsmand til den påståede voldtægt på naturstien Fodsporet ved Skælskør.

Det var en cirka 20-årig mand med rødt hår og fuldskæg, som voldtog den blot 13-årige pige, lød det 3. september fra politiet, men det har altså vist sig at være løgn.

Allan Holm understreger desuden, at signalementet ikke passer på den 17-årige, der nu er sigtet for at have haft sex med pigen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.