Yonas vil gøre op med asociale medier: Vi kender ikke vores nabo

Yonas Alizadeh mener, der er brug for, at vi mødes mere i den virkelige verden.

Som fireårig flygtede Yonas Alizadeh fra Afghanistan til Danmark. Nu har han udviklet en ny app, som han håber kan hjælpe folk til at tale sammen.

Den 27-årige Yonas Alizadeh flygtede som 4-årig fra krigen i Afghanistan sammen med sine forældre. Herefter voksede han op i ghettoområdet Munkebo i Kolding.

Nu bruger han sin tid på at udvikle appen 'Hellow', som har til formål at bringe folk mere sammen.

Hvis man spørger Yonas Alizadeh lever vi i en hverdag, hvor sociale medier fylder meget. Det betyder, at vi ikke kommer ud i virkeligheden og skaber nye kontakter. Men der er brug for, at vi kommer ud i den virkelige verden og møder hinanden.

- Vi er blevet virkelig dårlige til at møde hinanden i den virkelige verden, og i stedet er vi asociale på de sociale medier. Det er så slemt, at vi knap kender nok vores nabo. Det var jeg lidt træt af, og derfor udviklede jeg Hellow, så vi kan blive bragt mere sammen, fortæller Yonas Aliazdeh til Avisen.dk.

Fokus på hygge

Den nye app, Hellow, er et socialt medie, hvor ’rigtig’ socialisering og hygge er i fokus. Hellow har formålet at forbinde folk via fælles interesser og oplevelser. På den måde får man kontakter ude i virkeligheden, og møder nye mennesker, som man nødvendigvis ikke kender i forvejen. Derudover kan man ikke like, følge eller lægge billede ud på app’en, så fokus er rettet mod at skabe netværk, frem for følgere. App’en er ifølge Yonas Alizadeh særligt god, hvis man flytter til et nyt sted og savner en at hygge sig med.

- Hvis man har lyst til en gåtur eller en kop kaffe, men man ikke rigtig kender nogen, så kan man slå: ”Hej jeg har lyst til det her” op, og det vil blive vist til folk, der er i nærområdet, siger Yonas Alizadeh.

Appen er gratis at downloade, men på længere sigt vil der muligvis komme funktioner, som man skal betale sig til for at finansiere den.

Appen har på nuværende tidspunkt 2.600 brugere, og den har været ude i knapt 2 måneder.

- Jeg tror at folk har manglet det. Folk ser det som en lettelse, at det ikke handler om likes, followers og billeder af sig selv. For i Hellow er fokus rettet mod, at skabe kontakter og hygge sig, ude i virkeligheden, siger han.