Yahyas Hassans begravelse: Hundredvis sagde farvel

Nyheder
Yahya Hassan blev kun 24 år gammel. (Foto: Øxenholt Foto og Scanpix (Fotomontage))

Den afdøde digter blev fulgt til graven af stor folkemængde.

Den aarhusianske digter Yahya Hassan blev begravet tirsdag kl. 14.00 på den muslimske gravplads på Vestre Kirkegård i Aarhus V. Hundredvis - heriblandt familiemedlemmer, venner og andre sørgende trodsede forsamlingsforbuddet og fulgte ham af sted på den sidste rejse.

Begravelser og bisættelser er undtaget reglen om maksimum 10 deltagere, hvis det er indendørs skal der være mindst fire kvadratmeter pr sørgende.
Politiet har i tidligere sager udtalt, at de ikke tæller antallet af deltagere, når det foregår udendørs. 

Yahya Hassan blev født 19. maj 1995 i Aarhus V af palæstinensiske forældre. Forældrene blev skilt, da han var syv år. Som 13-årig blev han fjernet fra hjemmet og anbragt på institution.

I oktober 2013 udgav han bogen "Yahya Hassan", der med 120.000 solgte eksemplarer blev den hidtil bedst sælgende debutdigtsamling. Digtsamlingen handlede om hans opvækst i en dysfunktionel muslimsk familie og en ungdom som hashrygende kriminel. Forleden blev den unge digter fundet død i sin lejlighed af sin mor.

Imamen bad hele vejen fra rustvognen og hen til graven. Foto: Øxenholt Foto

Her sænkes hans kiste to meter ned i jorden. Foto: Øxenholt Foto

Der var proppet med sørgende omkring graven, da Hassan blev firet ned til hans sidste hvilested. Foto: Øxenholt Foto

Kun en enkel gæst havde taget en maske på i den store mængde. Der blev dog klogeligt nok ikke grebet ind af politiet ved den store forsamling, selv om den stred imod, hvad der er kutyme i disse tider. Foto: Øxenholt Foto

Her ankom rustvognen med et familiemedlem siddende ved siden af chaufføren. Foto: Øxenholt Foto