X Factor-darling får nyt job: Det laver han nu

Underholdning
- Man må starte fra bunden og arbejde sig op, siger Sigmund Trondheim. (Foto: Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkiv))

Sigmund Trondheim fra X Factor optræder ved Copenhagen Pride og satser på en karriere som entertainer.

Der er gang i Sigmund Trondheim fra X Factors liv. Men det skal der også være, når man er ved at skrabe sammen til et nyt liv i København.

Det fortæller det 23-årige syngende og dansende energibundt Sigmund til BT.

X Factor-vinder springer ud som mand: Nu hedder han Noah

For at få tingene til at hænge sammen og kunne betale 5.000 kroner i husleje hver den første i måneden, er han netop begyndt hos Matas i Lyngby Storcenter, hvor der kommer kunder alene for at få et billede eller en autograf.

- Min chef er megasød, og hun synes, det er megasjovt, så hun foreslog, vi kunne lave en stand, hvor jeg skulle sidde og signere produkter og tage billeder. Butikken har også delt et billede af mig på Facebook: 'Kom forbi og bliv betjent af Sigmund'. Men man burde jo næsten sige, at hvis man skal lave et eller andet og bruge mit navn, så vil jeg måske også godt have lidt mere løn for det, siger han til BT.

Matas er ikke ambitionen, og det er derfor, at barndomsbyen Herning er skiftet ud med hovedstaden:

- Jeg knokler hårdt for at lave mere musik. Jeg vil hellere være hardcore entertainer-Sigmund på fuld basis istedet for at sidde i Matas i et storcenter. It's really just for the money (jeg gør det for pengenes skyld, red.), men you gotta start from the bottom and work your way up (man må starte fra bunden og arbejde sig op, red.), siger Sigmund til BT.

Udgiver single på Spotify

Foruden sine 25 ugentlige timer i det københavnske forstadscenter har Sigmund spillejobs, er ved at blive filmet til en dokumentar til DR3 og så forbereder han sig på at optræde på Rådhuspladsen under Copenhagen Pride 16. august.

Her vil han løfte sløret for en ny single, som udgives på Spotify. Udover det er han i gang med at udgive en selvbiografi.

Sigmund Trondheim blev landskendt, da han med Sanne Salomonsen på DR blev nummer fire i X Factor.

I juli fyldte han en del af æteren sammen med Sara Bro i hygge-radioprogrammet "Grillfesten & Gæsten" på DR P3, og så har han medvirket i flere mindre DR-produktioner på DR Ultra og dr.dk.