Wilbek vil være borgmester: Klar til at ofre jobbet som sportschef
- Jeg har holdt mig ajour, men ikke i inderkredsen. Der er heldigvis to år til valget, så jeg har et år til at støve det op, der skal støves op, siger Ulrik Wilbek, som nu skal til at læse op på lokalpolitikken igen. Foto: Scanpix arkiv
Ulrik Wilbek er indstillet på at stoppe som sportschef for håndboldforbundet, hvis han bliver borgmester.

Den tidligere håndboldlandstræner og nuværende sportschef i Dansk Håndbold Forbund, Ulrik Wilbek, gør nu et nyt forsøg på at blive borgmester for Venstre i Viborg Kommune.

Det sker, efter at viceborgmester Jens Rohde har meldt sig ud af partiet i protest mod regeringens asylpolitik.

- Jeg synes, det kunne være en utrolig spændende opgave igen at blive en del af det politiske liv i Viborg Kommune, siger Ulrik Wilbek.

Hvis Ulrik Wilbek bliver Venstres borgmester, er det slut med at være sportschef i Dansk Håndbold Forbund.

Det siger hans lokalformand i Viborg, Anders Jensen, og det er Wilbek selv også klar over.

- Så længe jeg ikke er valgt, så er det ikke noget problem. Men hvis jeg bliver borgmester, så kan det ikke kombineres.

- Det har været en svær overvejelse, men jeg kan på den anden sige godt lide udfordringer og vil gerne gøre en forskel. Og det er det, der trækker ved borgmesterjobbet, siger han til Ritzau.

I 2005 var det omvendt. Da måtte Ulrik Wilbek melde fra som borgmesterkandidat, fordi han blev tilbudt jobbet som herrelandstræner i håndbold.

Men nu er en ny situation opstået, efter at viceborgmester Jens Rohde meldte sig ud af Venstre i protest mod partiets asylpolitik.

Det banede vejen for Wilbek, som nu skal til at læse op på lokalpolitikken igen.

- Jeg har holdt mig ajour, men ikke i inderkredsen. Der er heldigvis to år til valget, så jeg har et år til at støve det op, der skal støves op.

- Men mit indtryk er, at de seneste år har været gode for Viborg. Vi har haft dygtige byråd og Søren Pape Poulsen (K), der som borgmester har haft et fantastisk drev.

- Derfor starter man heller ikke fra nul, der er gjort et rigtigt godt stykke arbejde, siger Wilbek.

Det er forretningsudvalget i lokalforeningen, der har indstillet Ulrik Wilbek som borgmesterkandidat. Han skal dog formelt vælges på et medlemsmøde i april.

/ritzau/