Wilbek: Ingen VM-favoritter har imponeret
Sportschef i DHF, Ulrik Wilbek, er ikke imponeret over VM-favoritternes spil. Foto: LARS POULSEN/POLFOTO
Ingen af de største VM-favoritter har været overbevisende endnu, mener sportschef i DHF, Ulrik Wilbek.

De danske håndboldherrer har svinget lidt i gruppespillet ved VM i Qatar, hvor det kun er blevet til uafgjorte kampe mod Argentina og Tyskland.

Men sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Ulrik Wilbek, mener heller ikke, de øvrige af de største VM-favoritter, Frankrig, Kroatien og Spanien, har imponeret.

- Der er ikke nogen hold, der har været overbevisende endnu. De tre andre favoritter har godt nok vundet deres puljer. Men specielt Frankrig har haft kæmpe problemer.

- Derfor er det ikke engang sikkert, at en eventuel semifinale bliver mod Frankrig, som kan være røget ud inden da, siger Wilbek.

Danmark møder mandag aften Island i 1/8-finalen, og hvis danskerne vinder den kamp, venter Spanien i kvartfinalen, inden Frankrig står til at være modstanderen i semifinalen.

- Jeg synes, man altid skal holde tungen lige i munden. For Island skal jo besejres. Alt andet er ligegyldigt, hvis vi taber til Island.

- De senere år har vi vundet ret sikkert. Når Island har spillere skadet, så bliver de lidt tynde i papirerne, siger Wilbek.

Islands store stjerne Aron Palmarsson er ude med en skade og er ikke skrevet på holdkortet mod Danmark.

VM-slutrunden har indtil nu formet sig, som Wilbek havde ønsket. Måske lidt svagt i begyndelsen, men med klart stigende formkurve i de seneste sejre over Rusland og Polen.

- Jeg synes, det er gået præcis, som vi kunne håbe. Det er gået den rigtige vej, selv om det startede lidt uheldigt, siger Wilbek med henvisning til den uafgjorte kamp mod Argentina.

Danmarks kamp mod Island går i gang klokken 19 dansk tid i Lusail Multipurpose Hall - lidt uden for Doha.

/ritzau/