Wilbek: Danmark er i toppen 10 år frem

Sport
Wilbek begyndte som herrelandstræner i 2005, vandt EM-bronze med holdet i 2006 og sluttede med EM-sølv i Boxen søndag aften. (Foto: Foto: DRESLING JENS Polfoto)

Ulrik Wilbek kalder rejsen med landsholdet "fantastisk". Han håber, den nye træner åbner med at vinde VM-guld.

Ulrik Wilbek har tænkt, talt og råbt sin sidste finale som herrelandstræner og afleverer et tophold. Ifølge ham vil Danmark slås med om medaljer mange år frem.

- Jeg afleverer et hold, der er klar til at være en del af top-fire de næste 10 år, siger han.

Wilbek begyndte som herrelandstræner i 2005, vandt EM-bronze med holdet i 2006 og sluttede med EM-sølv i Boxen søndag aften.

- Jeg ville gerne være sluttet med sejr og en guldmedalje, men vi har vundet to EM-titler, tre sølvmedaljer og to bronzemedaljer med holdet, som Wilbek sammenfatter årene i spidsen for landsholdet.

- Det har været en fantastisk rejse. Jeg kom til et hold, der ikke havde vundet noget længe. Nu er holdet klar til at blive overtaget af en dygtig træner i Gudmundur Gudmundsson, som skal lede holdet de kommende år, siger Wilbek.

Islændingen overtager holdet senere i år, mens Wilbek fortsætter som sportschef i håndboldforbundet og således vil være Gudmundssons chef, når der om et år spilles VM i Qatar.

- Det kunne være fantastisk, hvis holdet kan vinde VM-guld, som vi aldrig har vundet, drømmer Ulrik Wilbek.

Selv var den afgående træner både skuffet og afklaret efter søndagens afklapsning i EM-finalen. Danmark tabte med ni mål, fordi Frankrig var klart bedst.

Wilbek mener, det er unfair at sammenligne søndagens kollaps med det, der skete i sidste års VM-finale, hvor Danmark tabte 19-35 i VM-finalen til Spanien.

- Det er ikke fair at sammenligne. Denne gang spillede vi kampen færdig i stedet for at holde op med at spille.

- Og vi var velforberedte. Alle mand var klar, og jeg kan ikke sætte en finger på noget som helst, siger Wilbek.

- Vores forsvar fungerede bare ikke, og Frankrig viste sig som verdens bedste hold.

/ritzau/