Vrede lærere raser over Bondo: "Ziegler griner sin røv i laser lige nu"
- Jeg kunne have sagt nej, og vi ville være kommet ud i en konflikt. Det realistiske scenarie af en konflikt ville være, at der kom et nyt lovindgreb, at man forlængede lov 409, at politikerne endnu en gang bekræftede, at det var de regler du og dine kolleger skal arbejde under, siger Anders Bondo i en video henvendt til medlemmerne af Danmarks Lærerforening. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix/arkiv
Vrede lærere raser over lærerformand Anders Bondo og det forlig, han fredag indgik med Kommunernes Landsforening.

Der bliver ikke lagt fingre imellem, når vrede lærere giver deres mening til kende på Facebook, efter lærerformand og kommunal topforhandler Anders Bondo fredag kunne fremlægge det forlig, som han har indgået med kommunernes topforhandler Michael Ziegler.

Forliget kommer efter et langtstrakt forløb, der i den seneste tid har udspilllet sig i Forligsinstitutionen, efter forhandlingerne brød sammen i slutningen af februar. 

Undervejs i hele forløbet har en af de helt store knaster været lærernes arbejdstid. Og en færdig løsning på den problematik har forliget ikke givet. Her har man i stedet aftalt, at en undersøgelseskommission skal se på området i løbet af den næste overenskomstperiode. Og det er det, der har fået mange vrede lærere til tasterne på Danmarks Lærerforenings Facebook-side.

"Jeg vil hellere i konflikt med hovedet hævet højt end at stemme ja til det her l... Kommission. Hvor meget tror du, der bliver lyttet til den? Ziegler griner sin røv i laser lige nu, og vi står med bukserne nede om knæene som i 2013. Flot", skriver Karsten blandt andet.

Også Ebbe giver Anders Bondo et par borgerlige ord med på vejen.

"Hvor er det trist! Jeg havde aldrig troet at vores formand ville give op lige inden målstregen," skriver han, mens Tomi er mere drastisk i sin retorik: 

"Gå af, Bondo.... NU.... Jeg vil ha en formand, som kæmper for mig og mine kollegaer," skriver han.

"Du har spillet fallit!"

I en video på Danmarks Lærerforenings Facebook-side forsøger Anders Bondo Christensen at argumentere for, hvorfor han har sagt ja til en aftale med kommunerne.

- Jeg kunne have sagt nej, og vi ville være kommet ud i en konflikt. Det realistiske scenarie af en konflikt ville være, at der kom et nyt lovindgreb, at man forlængede lov 409, at politikerne endnu en gang bekræftede, at det var de regler du og dine kolleger skal arbejde under. Det synes jeg var et dårligt perspektiv, og derfor har vi valgt en anden løsning, siger Anders Bondo blandt andet i videoen med henvisning til, at lærernes arbejdstid siden 2013 har været reguleret ved den lov, der blev et resultat af lærerkonflikten samme år.

Flere lærere kommenterer dog på, at de ikke mener, at en undersøgelseskommission er vejen frem.

"Bondo du har spillet fallit! Kalder du det en god aftale. Folk i habitter skal endnu engang fortælle os hvor fremragende reformen er og hvor godt alting fungerer. Jeg tror IKKE på projektet. Det bliver et nej herfra," skriver Thomas.

"Godt gået, Anders"

Der er dog også dem, der bakker op om deres formand og de resultater, han har opnået.

"Godt gået Anders. Jeg havde aldrig troet, at KL kunne komme helt fra deres udgangspunkt fra sidste OK til en acceptabel arbejdstidsaftale i et hug. Nu er processen igang, og andre gode ting er opnået. Godt kæmpet. Jeg stemmer JA," skriver Karin, og hun bakkes op af Rune:

"Jeg synes du gør det rigtigt godt. Jeg stemmer for!," skriver han.

I de kommende uger skal Danmarks Lærerforenings medlemmer, ligesom medlemmerne i de andre fagforbund, stemme om, hvorvidt det, deres forhandlere har fået igennem over for arbejdsgiverne, er godt nok.