Voldsom brand i børnehave i nat: 40 brandmænd kæmpede med flammerne

Krimi
Problemer med brand i et gasskab har betydet, at ilden har bredt sig. (Foto: Modelfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix (arkiv))

Integreret institution brænder formentlig helt ned til grunden.

Siden kort før klokken 04 har brandfolk forsøgt at bekæmpe en omfattende brand i Børnehuset Eventyrlunden på Torpet i Holbæk.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi blandt andet til TV Øst.

Vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, Arne Aabech, vurderer, at bygningen formentlig vil brænde ned til grunden.

Årsagen til branden er ukendt, men vagtchefen siger, at der umiddelbart ikke er grund til at tro, at branden er påsat:

- Vi ved ikke, hvordan branden er opstået. Der er på nuværende tidspunkt ikke nogen umiddelbar mistanke om, at branden kan være påsat. Men det vil vi undersøge nærmere, når vi kan komme ind på stedet, siger Arne Aabech.

Der var ingen personer tilstede i institutionen, da branden opstod, og vagtchefen oplyser til tv-stationen, at man har underrettet folk, så de ikke forgæves mødte op.

Ifølge TV Øst var der ved 06-tiden i nærheden af 10 slukningskøretøjer, 40 brandfolk og flere frivillige brandfolk fra i alt tre stationer på stedet.

- En af udfordringerne er, at vi har haft brand i et gasskab, som vi ikke rigtig kunne lukke for. Det har vi haft et gasselskab til. Men det har medvirket til en kraftig brandspredning, oplyser Lasse E. Hansen, beredskabschef ved Vestsjællands Brandvæsen.

Institutionen er normeret til 42 vuggestuebørn og 86 børnehavebørn.