Vognmand og konen skal betale 855.000 kroner i bøde
"Nogle gange er der en tilbøjelighed til at give større bøder til selskab end til privatpersoner. Det her er absolut en mærkbar bøde", siger anklager Lone Petri om bødestørrelsen. Foto: Sonny Munk Carlsen/Scanpix/Arkiv
750.000 kroner og 105.000 kroner skal Leif Johansen og konen betale i bøde for ulovlig godstransport. En mærkbar bøde, siger anklageren.

Vognmanden Leif Johansen er idømt en bøde på 750.000 kroner. 

Bøden, som han får for at køre godskørsel uden tilladelse og mangel på kontrol med chaufførernes førerkort, er blevet afgjort i Retten i Kolding fredag.

Det skriver JydskeVestkysten.

Hans kone, Ingelise Johansen, blev samtidigt idømt en bøde på 105.000 kroner for at medvirke til fusk. Hendes underskrift stod nemlig på leasingaftalerne på de fire lastbiler. Hun var ikke en del af driften, men handlede uagtsomt. 

Generelt er det nogle store bøder at give til enkeltpersoner, men det viser sagens alvor, peger anklager Lone Petri på. 

- Jeg synes, det afspejler sagens alvor. Når vi taler om en fysisk person og ikke et selskab, så er det en meget stor bøde. Nogle gange er der en tilbøjelighed til at give større bøder til selskaber end til privatpersoner. Det her er absolut en mærkbar bøde, siger Lone Petri til JydskeVestkysten. 

En af vognmandens chauffører blev stoppet tilbage i foråret 2016 af politiet uden gyldig vognmandstilladelse. Det fik startet sagen.

Leif Johansen blev anklaget for at have fire lastbiler uden vognmandstilladelse kørende i et halvt år. Desuden for ikke at overholde reglerne for kontrol af bilernes apparater og kontrol af chaufførernes førerkort.