VM-klumme: Denne spiller har imponeret mig mest

Uruguays Jose Gimenez, der her ses til højre med nummer to på trøjen, har imponeret Medianos Jamil Fearrington. (Foto: Foto: Murad Sezer / Ritzau Scanpix)

Kommentar: Den danske fodboldspiller, Jamil Fearrington, skriver her en klumme om, hvem der har imponeret ham mest under VM i fodbold. Jamil arbejder for sportsmediet Mediano, spiller i Brønshøj Boldklub og har tidligere spillet for FC København, Stavanger, Larvik og flere andre klubber.

Når man kigger på VM-slutrunden med sine spillerbriller på, er det en skøn blanding af store oplevelser og store skuffelser.

Deltag i VM-spillet her: www.avisen.dk/vmspil 

Hver dag trækker vi lod om 2 x gavekort på 250 kroner som frit kan vælges på sendentanke.dk

Som forsvarsspiller kan man både se på Frankrigs Kylian Mbappé og blive lidt forskrækket over, hvor god en spiller han er og hvordan han må være at spille overfor, når han kommer imod dig i høj fart.

Men jeg har hæftet mig meget ved Uruguays måde at spille på og selvfølgelig især deres måde at forsvare sig på. Og her vil man naturligt kigge på Diego Godin og Jose Gimenez, som er et eminent stopperpar. Godin er 32 år og en veletableret stjerne hos Atletico Madrid, hvor han har været med til at vinde næsten alt, hvad der er godt at vinde som klubspiller. Men Gimenez er altså kun 23 år og har alligevel spillet snart 50 landskampe og har ligeledes været med i store succeser hos Atletico Madrid.

Han er den spiller, der har imponeret mig mest og han er en del af en måde at spille på, som gør, at kvartfinalen mellem Frankrig og Uruguay bliver rigtig interessant at følge. Vi så hans mål mod Egypten i den første kamp og oplevede ham måske som et hovedstøds-monster, men han er altså kun 185 centimeter høj. Hans samarbejde med Godin er velkendt og veletableret – både for landsholdet og for Atletico Madrid og selvfølgelig en del af årsagen til, at vi opfatter, at Uruguay forsvarer sig meget lig Atletico Madrid. Og det er afgjort ment som en kompliment.

Disse spillere er ikke altid de mest synlige med syngende tacklinger og spektakulære indgreb, men de rydder klinisk op, Gimenez er meget dygtig til at gribe ind i spillet og erobre bolden, hvilket er et udtryk for en højt udviklet spilforståelse. Han er klart den spiller, der ligger højest på statistikkerne over ’interceptions’ (indgreb), og det er i mine øjne vigtigere end tacklinger.

Så Gimenez vil være mit bud på en spiller, der har imponeret mig mest og som er inspirerende at følge. Og det er én af flere gode grunde til at sidde klar lørdag eftermiddag, når Frankrig møder Uruguay.

Hør også Medianos podcast med en foreløbig status over VM-slutrunden, hvor Jamil Fearrington deltager i panelet:

Eksperter fra sportsmediet Mediano vil i løbet af VM skrive daglige, eksklusive klummer her på avisen.dk/VM. Her vil du også kunne finde de daglige podcast, som Mediano optager hver morgen i hele VM-perioden.