Hos den nordjyske virksomhed HMK Bilcon i Gistrup lidt syd for Aalborg serveres der gulerødder og groft brød, når de ansatte hver formiddag mødes til formiddagskaffe i kantinen.
Vilde billeder: Ægtepar får rippet deres hjem for 10 mio. kr.
Sådan var det ikke for bare et år siden, hvor der hver eneste dag stod kage på bordet til formiddagskaffen.
Et alarmerende sundhedstjek er årsag til, at de søde sager i dag er skiftet ud med grøntsager og mørkt brød. Det skriver TV2Nord.
Mange af medarbejderne døjede med overvægt og forhøjet blodtryk, og mange var i risikozonen for type 2-diabetes.
Firmaet tog kontakt til sundhedskonsulent Helle Møller Eriksen, der hjalp kantinen med at lave en sundere frokost. Kagen i hverdagen blev afskaffet med det samme.
- For hvis vi spiser kage hver dag på vores arbejde, og hvis ikke vi forbrænder det, så ender vi med, at vi i løbet af en uge kan tage et kvart kilo på. Det kan blive til meget i løbet af et år, siger Helle Møller Eriksen til TV2Nord.
Ingen af medarbejderne klagede tilsyneladende over den manglende kage i hverdagen, og indsatsen har da også givet pote. Sygefraværet er faldet med en procent og flere af medarbejderne har tabt sig.
Ernæringseksperter anbefaler, at man maksimalt spiser et stykke kage i løbet af arbejdsugen, hvis der også skal være plads til lidt af de søde sager i fritiden.