Fabian Vennekilde har gjort det før. I januar fandt han sækkevis af nye varer smidt ud af Flying Tiger Copenhagen.
Nu har han så været på rov igen ved forskellige supermarkeders containere i København. Denne gang har han fundet mere end 200 kilo kasseret kød på bare fire timer. Over halvdelen er stadig holdbart. Det skriver TV 2 Lorry.
- Vi bruger enormt meget CO2, vand og energi på at producere de her varer, og så smider vi dem bare ud. Det er fuldkommen vanvittigt, når vi har familier, som har brug for de her varer, siger Fabian Vennekilde til TV 2 Lorry.
Fabian Vennekilde står bag netværket ”Sammen vender vi strømmen” og så har han en blog, hvor fokus er på netop madspild.
- Du vil jo aldrig se en løve dræbe otte forskellige dyr for så bare at lade dem ligge. Det er dybt forargeligt ud over alle grænser. Vi kunne jo have fodret, jeg ved ikke hvor mange hjemløse med alt det her mad, siger han.
Mogens Werge, der er chef for CSR og Public Affairs i Dagrofa (ejer af blandt andet MENY og Spar) har svaret TV 2 Lorry om, hvorfor, der er blevet smidt så store mængder kød ud.
- Det er beklageligt, at butikken har smidt kød ud, og det er absolut ikke noget, vi ønsker. Butikken har forsøgt at afsætte kødet til nedsat pris, men nogle gange lykkes det desværre ikke, og butikken må ikke sælge kødet efter sidste salgsdato, svarer han i en mail.
Men ifølge Fabian Vennekilde, var der masser af varer, der ikke havde overskredet 'bedst før'-datoen.