Vildt: Dansker lykkedes med vanvidsforsøg
Det er anden gang, at den firedobbelte verdensmester Casper Steinfath forsøger at krydse Skagerrak. I begyndelsen af 2017 kastede han sig ud i det første forsøg, som efter 17 timers padlen endte få kilometer fra Norges kyst på grund af skiftende vejrforhold. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Casper Steinfath stævnede ud fra Hirtshals natten til søndag og nåede målet i Kristiansand 18,5 timer senere.

Kort før klokken 20 søndag aften nåede 24-årige Casper Steinfath målet i Kristiansand, efter at han havde krydset Skagerrak på et surfbræt og padlet i alt 137 kilometer fra Danmark til Norge.

- Jeg havde så meget lyst til at give op undervejs. Det var så hårdt, og jeg er tømt for alt i min krop lige nu. Men jeg gjorde det, og det føles fantastisk, siger Casper Steinfath.

Knap 19 timer tog det at padle fra Hirtshals og til Kristiansand i Norge.

- De sidste fire timer har jeg været ekstremt presset. Jeg padlede i sidevind og med meget strøm, men fra en følgebåd råbte min bror til mig, at jeg nok skulle klare det, og det var med til at gøre, at jeg ikke gav op, siger danskeren.

Steinfath er firedobbelt verdensmester i disciplinen stand up paddling, hvor man står let foroverbøjet på et surfbræt og padler sig frem. Dermed er han ikke uvant på det fire og en halv meter lange bræt.

Alligevel har det været svært at forberede sig på en distance som den over Skagerrak, fortæller han.

- Vejrforholdene er umulige at kende på forhånd. Det er Skagerrak, der styrer showet, og så har jeg bare måttet padle derefter.

Sidste år forsøgte den 24-årige nordjyde første gang at gennemføre distancen til Norge, men på grund af netop vejrforholdene måtte han give op cirka 12 kilometer fra mål.

- Jeg har forberedt mig anderledes denne gang. Den sidste måned er jeg stået op klokken tre om natten for at vænne min krop til at padle i mørke og kulde, fortæller Casper Steinfath.

En gummibåd med to livreddere om bord samt en følgebåd med 12 personer har konstant været i hælene på verdensmesteren.

Det har dog ikke været nødvendigt med hjælp til andet end at få overrakt madrationer og en pep talk i ny og næ.

Omkring klokken 18 fortalte pressechef, Ole Svarrer, at den unge dansker var presset på den sidste distance.

- Det gør helt ondt at se på Casper. Man kan virkelig se, at han har ondt i hele kroppen, og at det er hjernen og hjertet, der fører ham igennem, lød det fra Ole Svarrer.

/ritzau/