Vild varme på vej til Danmark: Tæt på 30 grader rammer landet

DMI er klar med en ny femdøgnsprognose, der viser, at det varme vejr fortsætter. (Foto: Foto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix/arkiv)

DMI er klar med en ny femdøgnsprognose, der viser, at det varme vejr fortsætter. Hedebølgen fortsætter, og tirsdag kan det blive i underkanten af 30 grader.

Torsdag den 24. maj 2018.

Femdøgnsudsigt udsendt kl. 11.30

Oversigt:
Et højtryk over Skandinavien bevæger sig lidt mod øst, senere mod sydøst, men sender fortsat varm luft indover Danmark fra øst. I løbet af weekenden begynder mere instabil luft at nærme sig fra sydøst, og der kan efterhånden komme perioder med mere skyet vejr og enkelte byger. Men det varme vejr ser ud til at fortsætte.

Fredag:
Tørt og solrigt vejr med temp. op mellem 20 og 26 grader, ved kyster med pålandsvind noget lavere temperaturer. Om natten tørt og ret klart vejr, med temp. ned mellem 10 og 15 grader. I hele perioden svag til jævn vind mest fra østlige retninger.

Lørdag:
Tørt med en del sol, temp. op mellem 22 og 27 grader, ved kyster med pålandsvind noget lavere temperaturer. Om natten tørt og mest klart, men over den sydøstlige del efterhånden mere skyet men mest tørt. Temp. ned mellem 10 og 15 grader. I hele perioden svag til jævn vind mest mellem nordøst og øst.

Søndag:
Nogen sol de fleste steder, men også mulighed for byger, især i de sydlige egne. Temp mellem 20 og 25 grader, i Nordjylland lidt varmere. Om natten mest tørt og til dels klart vejr, med temp. ned mellem 12 og 17 grader. I hele perioden svag til jævn vind fra øst og nordøst, ved Østersøen stedvis op til frisk.

Mandag:
Nogen eller en del sol, men også mulighed for enkelte byger, især i den nordlige del. Temp mellem 20 og 25 grader, ved kyster med pålandsvind noget køligere. Om natten til dels klart, dog med enkelte byger. Temp. ned omkring 15 grader. I hele perioden svag til jævn østlig vind, ved Østersøen stedvis op til frisk.

Tirsdag:
Atter varmt og tørt med en del sol. Temp mellem 25 og 29 grader, ved kyster med pålandsvind noget køligere. Om natten tørt og klartmed temp. ned omkring 17 grader. I hele perioden svag til jævn fra østlige retninger.