Vild bonus: Direktørduo scorer 90 mio. efter frasalg

Lars Marcher hentede for nogle måneder siden knap 50 millioner kroner på salg af aktier i Ambu. Nu har han sammen med direktør-makkeren Michael Højgaard gentaget kunststykket. (Foto: Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix (arkiv))

Ambus-direktører hentede kæmpegevinst ved at sælge egne aktier i firmaet.

Medicovirksomheden Ambus topchef, Lars Marcher, har sammen med virksomhedens finansdirektør, Michael Højgaard, scoret en gevinst på lidt over 90 millioner kroner.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Gevinsten kommer efter Ambu udsendte et halvårsregnskab, der bød på en opjustering, og som efterfølgende udløste en markant kursstigning på virksomhedens aktier.

De to direktører solgte ifølge Finans tilsammen 500.000 aktier til noget nær rekordkurs, inden aktien dykkede en smule, skriver mediet.

Aktiesalget er anden gang i 2018, topledelsen henter store gevinster på deres aktieoptionsprogram. I februar hentede de Lars Marcher således knap 50 millioner kroner.

Netop Ambus aktieoptionsprogram er blevet kritiseret af pensionsselskabet PFA og professor ved CBS, Ken Bechmann, som så sent som i sidste uge til Finans sagde, at "det er oftest uhensigtsmæssigt, hvis optionsprogrammer ender med at give så eksorbitant store beløb, at der ikke er nogen, der kan forstå det".

Udtalelsen kom i forbindelse med, at Finans havde afsløret at Lars Marcher står til at tjene 525 millioner kroner på sit bonusprogram.