Vidner i chok: Fodgænger dræbt af lastbil på landevej

Politiet har afspærret et stykke af en landevej øst for Svendborg, efter at en person er blevet kørt ned.
En fodgænger er onsdag afgået ved døden, efter at pågældende blev kørt ned af en lastbil på en landevej uden for Svendborg. Politiet spærrede vejen for at undersøge stedet.
En fodgænger er onsdag afgået ved døden, efter at pågældende blev kørt ned af en lastbil på en landevej uden for Svendborg. Politiet spærrede vejen for at undersøge stedet. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Scanpix

En 68-årig kvindelig fodgænger er onsdag afgået ved døden, efter at hun blev kørt ned af en lastbil på en landevej uden for Svendborg.

Det oplyser vagtchef ved Fyns Politi Anders Furbo Therkelsen. Han fortæller, at politiet fik anmeldelsen om ulykken klokken 10.55.

Politiet spærrede vejen efter ulykken, mens undersøgelser pågik, og en bilinspektør blev tilkaldt for at afdække de nærmere omstændigheder.

Mere præcist var Nyborgvej øst for Svendborg spærret mellem Skovmøllevej og Holmdrup Huse, oplyser politiet. Vejen blev åbnet igen omkring klokken 13.

Politiet afhører desuden vidner og den 63-årige lastbilchauffør.

- Der er nogle chokerede vidner, som skal afhøres, og bilinspektøren skal se på selve ulykken, sagde vagtchefen omkring klokken 12.

Lidt senere på eftermiddagen oplyser han, at undersøgelserne tyder på, at kvinden gik ud foran lastbilen.

- De foreløbige undersøgelser tyder på, at lastbilchaufføren er uden skyld, siger Anders Furbo Therkelsen.

De pårørende er underrettet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.