Videoer ryster: Lærere deltager i elevers sexkåringer

Kuno Sørensen, chefpsykolog i Red Barnet, ser ikke med milde øjne på sådanne sager. (Foto: Ida Marie Odgaard/arkiv/Ritzau Scanpix)

Med lærernes accept nominerer 9. klasseelever lærere i sexkategorier. Skoleledernes forening er rystet.

Lærere deltager i og accepterer 9. klasseelevers kåringer med seksuelle undertoner til afslutningsfesterne.

Lærerne kåres i kategorier som "Årets Tilf", som betyder "Teacher I'd like to fuck", og "Ring, når jeg fylder 18".

Det skriver Berlingske onsdag.

Videoer af nogle af elevernes awardshows er blevet lagt på YouTube blandt andet Munkekærskolen i Solrød.

Berlingske har set lignende videoer fra i alt seks skoler og endnu flere klasser i hovedstadsområdet.

Kuno Sørensen, chefpsykolog i Red Barnet, ser ikke med milde øjne på sådanne sager.

- Når lærerne medvirker i videoer, der beskæftiger sig med seksuelle forhold mellem lærere og elever, bevæger de sig ud over kanten, siger Kuno Sørensen til Berlingske.

- Straffeloven siger, at der ikke må være seksuelle forhold mellem lærer og elev. Her gør man det til underholdning, og det er dybt problematisk.

Berlingske har forsøgt at få en kommentar fra skoleleder på Munkekærskolen, Carsten Hansen, men han er ikke vendt tilbage.

Direktør for skoleområdet i Solrød Kommune, Charlotte Houlberg, ønsker ikke at udtale sig til Berlingske, men vil nu indskærpe over for kommunens skoler, at nomineringer ikke skal finde sted.

På Herfølge Skole i Køge var lærere også med i et lignende arrangement. Her blev videoen ifølge avisen godkendt af et lærerteam.

Skoleleder Helle Due Bense studsede heller ikke over kategorien, da videoen blev vist i skolens idrætssal.

- Jeg ved i hvilken kontekst, videoen er lavet, og den er lavet i en venskabelig relation og lutter kærlighed mellem lærerteam og elever, siger hun til Berlingske og fortsætter:

- Hvis man tager kategorien som et enkeltstående element, kan man få den tanke, at det er upassende. Men når jeg ser den i det samlede shows helhed, og jeg ved, hvad det er for en relation, har det ikke betydet, at jeg fik en skærpet opmærksomhed.

Helle Due Bense var ikke bekendt med, at videoen er lagt på YouTube, og det skal ikke ske fremover, fastslår hun.

Formand i Skolelederforeningen Claus Hjortdal er "rystet" over at høre om lærere, der lader sig nominere i kategorier med seksuel klang.

- Jeg kan slet ikke forstå, at man ikke kan se, at det er et fuldstændig forkert setup – uanset om det er i en sjov sammenhæng, siger han.

/ritzau/