Video: Overlevende fundet i jordskælvsruiner

Henter afspiller ...
/ritzau/

Antallet af ofre er nu oppe på 398, men der bliver også stadig fundet overlevende to dage efter det kraftige jordskælv i Kina.

Det kinesiske redningsmandskab fandt tirsdag stadig overlevende i ruinerne efter søndagens ødelæggende jordskælv i den sydlige del af landet. Så eftersøgningsarbejdet fortsætter i håbet om at finde endnu flere levende mennesker i murbrokkerne.

Yunnan-provinsen er blevet hårdt ramt efter det kraftigste jordskælv i 14 år, som amerikanske målinger fastsatte 6,1 på Richter-skalaen, mens de kinesiske eksperter målte det til 6,5.

Flere end 12.000 bygninger er kollapset, flere end 1.800 mennesker er såret, og tirsdag blev det officielle antal dødsofre talt op til 398 mennesker. Men det er et tal, der forventes at stige yderligere, for der vurderes at ligge mange mennesker i de sammenstyrtede ruiner.

Både USA og FN tilbyder at bidrage med humanitær bistand, men det er stadig uklart, om den kinesiske regering har valgt at takke ja til hjælpen. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen