Vibeke kæmper for erstatning: Faldt i hul ved udgravning

Vibeke Sohne tog nogle dage efter uheldet et billede af skiltningen. (Foto: Foto: Privat)

62-årige Vibeke Sohne fra Haarby har svært ved at bevise overfor forsikringsselskabet Codan, at hun faldt i et to-tre meter dybt hul ved et vejarbejde.

Sidst på aftenen for knap et år siden faldt 62-årige Vibeke Sohne i et dybt hul på en sti i Haarby på Fyn.

Dødsulykke på Daloon: Ansatte får krisehjælp

Hun faldt to-tre meter ned, pådrog sig en alvorlig hjernerystelse, og lige siden har hendes højre arm rystet.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Vibeke Sohne betragter armens rysten som et varigt mén, men det gør forsikringsselskabet Codan ikke.

Der var ingen vidner til uheldet, som skete, da hun ved 22.30-tiden var ude at gå med hunden.

Hullet, hun faldt i, var lavet af det lokale entreprenørselskab Lonico, som var i gang med at udbedre en sti i den sydlige del af byen.

Ikke lys ved hullet

Ifølge Vibeke Sohne, var afspærringen ikke god nok. Gadelampen ved hullet havde ifølge hende været i stykker længe, og der var ikke sat et lys op ved hullet.

Et år efter uheldet har Vibeke Sohne ikke har fået tilkendt erstatning af Lonicos forsikringsselskab. Codan mener ikke, at Lonico har gjort noget galt og har udbedt sig dokumentation for, at gadelampen ved udgravningen ikke virkede den pågældende aften.

Vibeke Sohne efterlyser nu vidner via Facebook, og har indtil videre fundet to andre borgere, som vil skrive under på, at der ikke var lys ved hullet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Efter Vibeke Sohne havde snakket med folkene ved sti-arbejdet blev skiltningen ændret. Foto: Privat

Ejer ved ikke om hun faldt i hullet

Indehaver af Lonico, Stefan Lorentzen, siger til Fyens Stiftstidende, at han ikke ved, om Vibeke Sohne er faldet i hullet, og tilføjer, at de ikke har set om gadelampen virkede, fordi virksomheden ikke arbejder, når der er mørkt.

Han tilføjer, at folk kunne "ødelægge afspærringen og gå igennem", hvis de ville:

- Heldigvis er vi forsikret mod den slags, derfor tager forsikringsselskabet sig af det og tager en snak med Vibeke om, om hun har været nede i hullet, eller hun ikke har.

Den eneste skiltning ved sti-arbejdet var et skilt hvorpå der stod "Spærret for gennemkørsel". Det blev, efter Vibeke Sohne et par dage efter uheldet henvendte sig til arbejderne, ændret til en skiltning, som forbød gående og cyklende at benytte stien.

Stefan Lorentzen siger, at han har det skidt over sagen:

- ... men der er bare retningslinjer, som skal følges. Vi er også triste over sagen, ikke mindst fordi vi bliver indraget offentligt og på Facebook, hvor vi ikke mener, det er passende at diskutere sådan en sag. Vi havde meget gerne været den her sag foruden.