Verdenskendt kunstners hus kan blive dit

Kendte
Billedet her er fra 2004, hvor Kurt Trampedach udstillede sine nyeste malerier i Gallerie Trampedach. (Foto: Jeppe Michael Jensen/Ritzau Scanpix/arkiv)

En af den afdøde danske kunstner Kurt Trampedachs boliger er sat til salg.

Rundt omkring i landet er der nok mange stuer, hvor væggene er prydet af et af kunstneren Kurt Trampedachs billeder.

Det må i hvert fald formodes, at der et eller andet sted i de royale boliger hænger et billede af prins Joachim og daværende prinsesse Alexandra.

Kurt Trampedach malede nemlig på bestilling et billede af det kongelige par som en bryllupsgave fra Hillerød Kommune og dens borgere.

En del af den verdenskendte billedkunstners billeder er blevet til i hans atelier i en Strandvejsvilla i Vedbæk nord for København - en villa, som lige er kommet til salg.

Det skriver boligsitet Boliga.dk.

Trampedach boede i den gamle gård fra 1850 i en årrække og havde ifølge ejendomsmægler Arne Skafdrup fra Home Charlottenlund - Klampenborg sit atelier på boligens 1. sal og i annekset i den tidligere stald.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kurt Trampedach overrækker på dette billede fra maj 1997 en forsinket bryllupsgave til prins Joachim og daværende prinsesse Alexandra. Maleriet var en gave fra Hillerød Kommune og dens borgere. (Foto: Bjarke ørsted/Ritzau Scanpix/arkiv)

I dag er gården, der har udsigt til Øresund, blevet moderniseret af de nuværende ejere, der købte boligen af kunstnerens tidligere hustru; Annette Trampedach.

I dag spreder boligen sig over 367 kvadratmeter og otte værelser i den nordsjællandske kystby.

Eksklusivt liebhaverbælte

Hvis det er dig, der skal overtage huset, hvor Kurt Trampedach - der især er kendt for sine udtryksfulde værker med menneskefigurer i jordfarver - boede og malede, så skal du finde 19 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Den afdøde kunstner Kurt Trampedach boede i en årrække på denne ejendom i Vedbæk. (Foto: Home Charlottenlund - Klampenborg)

En udbudspris, der betyder, at du skal lægge lige over 51.700 kroner for hver kvadratmeter i huset, hvilket er en smule over gennemsnitsniveauet for området.

I øjeblikket er villaerne i Vedbæk nemlig ifølge tal fra Boliga.dk i gennemsnit udbudt til salg for omkring 48.000 kroner pr. kvadratmeter. Så hvis man leder efter et hus på for eksempel 150 kvadratmeter, skal man have plads i budgettet til at lægge på den flotte side af 7,2 millioner kroner.

Kurt Trampedach blev født i 1943 i Hillerød og havde især sin storhedstid som nutidskunster i 60’erne og 70’erne. Hans værker bestod både af malerier, skulpturer og tableauer.

Trampedach boede fra 1979 til sin død i 2013 i Sare i den franske del af Baskerlandet på grænsen til Spanien.

Han fik sit kunstneriske gennembrud i slutningen af 1960’erne, efter han i 1963 begyndte at studere på kunstakademiet.

Se Kurt Trampedachs hus i Vedbæk her

En ung Kurt Trampedach foran sit store maleri "Nadveren" fra 1969. (Foto: Åge Sørensen/Ritzau Scanpix/arkiv)