Sardinien er en af verdens smukkeste øer med bjerge, store strande, pittoreske landsbyer og hele 1.849 kilometer kystlinje ud til det Tyrrhenske hav. Dette smukke italienske landskab står i skarp kontrast til en af øens mange delikatesser: Casu marzu.
Det er en ost, som fik den tvivlsomme fornøjelse i 2009 at blive kåret af Guinness som værende verdens farligste ost.
Og det er på grund af fluen, Piophila casei, også bedre kendt som ostefluen, hvis larver ofte lægges i madvarer. Osteskippere, skinkeskippere, baconskippere og andre navne, alt efter hvad de bliver lagt i.
I det her tilfælde øens pecorino-oste. Men det er også meningen, for de mange larver udklækkes og spiser sig som maddiker igennem osten under lagringen. Efter et stykke tid, så åbner ostemageren toppen.
Nu kan man så se de mange maddiker vride sig rundt nede i selve osten, og her skal man ikke lide af "ostefobi", for både lugten og synet kan få enhver til at besvime, siges det.
Nogle lokale centrifugerer osten, så maddikerne bliver en del af osten, mens andre spiser osten med en ske og prøver at undgå de små dyr, mens endnu andre bare spiser ost og maddiker i en sammenblanding.
Hvis man er kommet så langt som ikke at besvime og har mod på det, så skulle det faktisk være noget af en delikatesse med noter af både Middelhavs-krydderier og med en skarp og meget lang eftersmag.
Nogle påstår, det er det ægte elskovsmiddel, andre siger, det er livsfarligt, for maddiker skal man ikke spise, da de kan give en slemme forgiftninger og forårsage alverdens ulykker i det menneskelige indre.
Der er dog endnu ingen beviser eller kendte tilfælde af dette ved indtagelse af casu marzu, som har været en del af Sardiniens kulturarv og spise igennem generationer.
Stjerne- og tv-kokken Gordon Ramsey prøvede kræfter med den lokale ost, se hans anstrengelser her: