Venstre-politiker er blevet far: Får barn med 26 år yngre kæreste

Mads Fuglede og kæresten Maria mødte hinanden i begyndelsen af 2017 til et af hans foredrag. Nu har de fået sønnen Johannes. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv))

Venstre-politikeren og USA-eksperten Mads Fuglede og hans 26 yngre kæreste fik en søn på den amerikanske uafhængighedsdag.

"Livet er så smukt, når man betragter det opstå i den nyfødtes ansigt. Nyd det allesammen - det kommer og går".

Sådan skriver en lykkelig Venstre-politiker, Mads Fuglede, i et opslag på Facebook.

47-årige Mads Fuglede og hans 26 år yngre kæreste Maria, blev onsdag forældre til sønnen Johannes.

Faktisk havde Maria termin ved sankthans, men sønnen ventede til 4. juli, hvilket er den amerikanske uafhængighedsdag og måske en hyldest til farmand, som er ekspert i amerikanske forhold.

Mads Fuglede skriver på Facebook, at han for 20 år siden ikke turde tænke en tanke om at blive far.

"Nu er hele mit liv vendt på hovedet. For omtrent 20 år siden lå jeg for døden, mens lymfekræft var ved at æde mig op. Dengang var tanken om at skulle opleve at blive far meget fjern. I årene efter min behandling var jeg for angst til at turde et liv med børn. Det at se bare fem år frem var svært for mig".

Han fortæller også, at han "græd gennem" fødslen, som var overstået på godt tre kvarter:

"Nu sidder jeg og kigger på min lille søn, der bliver ammet og spiser som en nordjyde ved en all-you-can-eat-buffet i favnen på hende, der har ændret mit liv, og kniber mig selv i armen. Resten af mit liv vil dagen starte med, at jeg tænker på de to. Pludselig er der et mål med mine rastløse dage. Pludselig er der noget, der er så uendeligt meget vigtigere end min egen lidenhed".

Fuglede for Engel-Schmidt

Mads Fuglede kom i Folketinget 1. oktober sidste år, da Jakob Engel-Schmidt nedlagde sit mandat til fordel for en stilling som direktør på uddannelsesinstitutionen Niels Brock.

En stilling han mistede, da han blev frakendt kørekortet ubetinget i tre år, efter han i juli 2017 var blevet taget af politiet bag rattet og med kokain i blodet.