Varevogn kører ind i fodgængere i Toronto
En hvid varebil kørte mandag ind i en gruppe fodgængere i et større vejkryds i en forstad til den canadiske storby Toronto. Mindst to blev dræbt og mindst syv blev såret, siger øjenvidner til nyhedsbureauet Reuters. Foto: Aaron Vincent Elkaim/Scanpix

En hvid varebil kørte mandag ind i en gruppe fodgængere i et større vejkryds i en forstad til den canadiske storby Toronto. Mindst to blev dræbt, siger øjenvidner til nyhedsbureauet Reuters.

Kort efter meddelelsen om påkørslen meddelte myndighederne, at den varevogn, der ramte adskillige personer, var fundet, og at chaufføren er anholdt.

Politiet meldte først otte til ti personer såret. Men der er senere udsendt presseerklæringer om, at det er usikkert, hvor mange, der er blevet såret.

- Det er for tidligt at give oplysninger om sårede, siger en talsmand for politiet.

En talskvinde for politiet i det nordlige Toronto siger, at bilen kørte op på fortovet og ramte en del mennesker.

Det skete omkring 30 kilometer fra den centrale del af storbyen, hvor de store industrilandes udenrigsministre i G7-gruppen mødtes mandag.

Den canadiske premierminister, Justin Trudeau, siger, at myndighederne efterforsker sagen.

- Vi indsamler stadig informationer, siger Trudeau.

Politiet ved ikke umiddelbart, hvad der kan være motivet til chaufførens handling. Det er ikke givet, at der ikke er tale om en ulykke. Der er heller ikke offentliggjort oplysninger om chaufføren.

CNN citerer vidner for, at chaufføren blev ved med at køre, selv om han ramte flere personer, og folk skreg til ham, at han skulle stoppe bilen.

Torontos politi skriver på Twitter, at politiet modtog en anmeldelse klokken halv to lokal tid, klokken halv otte dansk tid. Sky News siger, at videooptagelser af påkørslen tyder på, at mindst fire personer er hårdt såret eller dræbt.

Toronto er Canadas største by og ligger vest for hovedstaden Ottowa.

G7 består af Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Italien, USA, Canada og Japan.

/ritzau/Reuters