Var til OL for Danmark: Nu scorer han for Guinea-Bissau

Sport
Eddi Gomes nåede at blive en stor profil på kort tid i Esbjerg, inden en guldrandet kontrakt i Kina lokkede ham til udlandet. Arkivfoto. (Foto: Foto: Claus Fisker/Scanpix)

Eddi Gomes spillede OL for Danmark, men i weekenden blev han matchvinder i sin debut for Guinea-Bissau.

Ved OL i Rio tilbage i august var den tidligere Esbjerg-spiller Eddi Gomes med på det danske landshold, som nåede kvartfinalen i OL-fodboldturneringen.

Den 28-årige forsvarsspiller fra den kinesiske klub Henan Jianye var en af de tre spillere født efter 1. januar 1993, hvert hold måtte stille med. Men det blev også sidste optræden i rødt og hvidt.

Uden for mediernes rampelys debuterede Gomes, hvis forældre kommer fra Guinea-Bissau, i weekenden for det afrikanske land i en kamp mod Namibia.

Ikke bare debuterede han, Gomes blev også matchvinder i sejren på 1-0.

Da OL-fodboldturneringen ikke tæller som officielle landskampe under Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), var Eddi Gomes stadig fri til at vælge sit landshold.

- Man skal aldrig sige aldrig, men Danmark ville nok aldrig komme til at kigge min vej. Jeg fylder snart 29 år og lige præcis i midterforsvaret har Danmark nogle virkelig gode spillere, som gør det godt i Europa, siger Gomes til BT.

Han er født i det afrikanske land, men har ellers haft stort set hele sin opvækst i Danmark. Derfor var valget om at sige ja til Guinea-Bissau også svært.

- Jeg er opvokset i Danmark og holder meget af landet. Så det var svært at sige ja til Guinea og dermed nej til Danmark, forklarer den 196 centimeter høje centerforsvarer.

- Men de fik mig overtalt mig til det, og jeg tror, at det kan være en superfed oplevelse. Det er en god måde at give noget tilbage til landet. Det er et lille land, og landsholdet betyder meget dernede.

/ritzau/