Vanvittigt beløb: Så stor er Lego-families pengetank

Lego-familiens holdingselskab Kirkbi fik overskud på 12,7 milliarder kroner i 2017. Investeringsafkast steg.
Kjeld Kirk Kristiansen - tredje generations ejer af LEGO Koncernen og formand for bestyrelsen i KIRKBI A/S
Kjeld Kirk Kristiansen - tredje generations ejer af LEGO Koncernen og formand for bestyrelsen i KIRKBI A/S Foto: Søren Bidstrup / Ritzau Scanpix (arkivfoto)

Lego-familiens pengetank voksede i 2017, selv om året bød på faldende omsætning i legetøjsgiganten.

Kirkbi Koncernens resultat efter skat landede på 12,7 milliarder kroner i 2017 mod 13,3 milliarder i 2016, oplyser Kirkbi. Resultatet kommer på baggrund af faldende resultater i Lego, men samtidig voksende indtjening fra en række andre investeringer i Kirkbi.

- Resultatet er en lille smule lavere end i 2016, men vi anser det for tilfredsstillende, siger administrerende direktør i Kirkbi Søren Thorup Sørensen.

- Det faldt, fordi Lego Koncernen havde lavere omsætning end året før og dermed også lavere resultat. Omvendt er det fortsat på et meget højt niveau. Og samtidig voksede afkastet fra vores investeringsaktiviteter fra tre milliarder i 2016 til fire milliarder i 2017.

Kirkbi sidder på 75 procent af aktierne i Lego Group, hvorfra langt den største del af indtjeningen kommer. Men familieselskabet ejer samtidig aktier i selskaber som ISS, Nilfisk og Falck.

Kirkbi er også aktionær i Merlin Entertainments, der driver forlystelsesparker i hele parken, herunder Legoland-parkerne. Kirkbi ejer knap 30 procent af Merlin.

Egenkapitalen i Kirkbi var 76,3 milliarder kroner ved udgangen af 2017 mod 66,4 milliarder kroner i 2016.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.