Vanvittig massakre: 63 personer meldes dræbt
Protesterne i Nicaragua skyldes upopulære politiske reformer. Søndag fik de voldsomme uroligheder og meldingen om flere dræbte præsident Daniel Ortega til at trække omstridte planer om pensionsreformer tilbage. Foto: Rodrigo Arangua/AFP
Der har fundet en massakre sted, siger direktøren for en rettighedsgruppe om situationen i Nicaragua.

63 mennesker meldes dræbt i optøjer og protester i Nicaragua. Mindst 15 andre savnes.

Det oplyser en ikkestatslig rettighedsgruppe ifølge nyhedsbureauet AP. Oplysningen er ikke bekræftet fra officielt hold.

Ifølge Den Permanente Kommission for Menneskerettigheder er mindst 160 mennesker såret af skud, herunder ni personer, der har mistet et øje.

- Det, der fandt sted, var en massakre, siger gruppens direktør, Marcos Carmona.

Myndighederne i Nicaragua har ikke kommenteret dødstallet fra rettighedsgruppen. Det seneste dødstal fra myndighederne kom mandag og lød på 12.

Protesterne i Nicaragua skyldes upopulære politiske reformer. Søndag fik de voldsomme uroligheder og meldingen om flere dræbte præsident Daniel Ortega til at trække omstridte planer om pensionsreformer tilbage.

Ligesom mange andre lande kæmper Nicaragua med voksende underskud i pensionssystemet. Pensionskassen har for øjeblikket et underskud på 460 millioner kroner.

De planlagte reformer ville medføre større indbetalinger og mindre udbetalinger, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Urolighederne har kastet Ortega ud i en af sine største politiske kriser, efter at han i den seneste omgang kom til magten for 11 år siden.

Protesterne mod reformplanerne brød ud i midten af sidste uge.

Blandt de dræbte er en journalist. Miguel Angel Gahona filmede lørdag et sammenstød mellem demonstranter og politi i byen Bluefields, da han blev ramt af et skud.

Det var formentlig en snigskytte, som dræbte ham, rapporterer lokale medier ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Vi tror, at det var en snigskytte, der affyrede skuddet. Det var ikke de unge mennesker. De eneste, der var bevæbnede, var politiet, fortalte en journalist efterfølgende til tv-stationen Canal 15.

/ritzau/