Vandplagede jyske byer får hjælp østfra
Beredskabsstyrelsen sender folk fra Bornholm, Næstved og Haderslev til de oversvømmede områder. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO
Beredskabsstyrelsen sender folk fra Bornholm, Næstved og Haderslev til Limfjorden, hvor byer oversvømmes.

I alt 42 mænd fra Beredskabsstyrelsen på Bornholm, i Næstved og i Haderslev skal assistere de folk, der er i gang med at pumpe vand væk fra især Løgstør, Lemvig og Struer ved Limfjorden.

Det fortæller operativ chef i Beredskabsstyrelsen Lars Høg Schou søndag.

- De folk, vi har ved Limfjorden, de skal afløses på et tidspunkt. De kan ikke stå 24 timer i træk. Derfor tager vi personer fra steder, hvor der ikke er indsatser, siger han.

Stormen Egon har presset store mængder vand ind i fjorden, hvorved vandstanden er steget kraftigt.

- Vi har fået at vide ude fra indsatslederne, at vi skal pumpe frem til mandag, før vandet er væk. Det er det, vi ved nu, og det er det, vi reagerer på.

84 mand fra Beredskabsstyrelsen er netop nu i gang med at udsætte mobile vanddæmninger omkring Limfjorden og pumpe vand væk.

Den operative chef fortæller, at i alt 18 mand fra Haderslev, 15 mand fra Næstved og ni mand fra Bornholm sendes til Jylland for at assistere.

De ni mænd fra Bornholm er allerede på Sjælland på weekend, så man lænser altså ikke Bornholm fra beredskabsmænd, forsikrer Lars Høg Schou.

/ritzau/